Liviu Andrieș mai speră în minuni: „Ne vom juca șansa până la capăt!”

427

Sezonul 2013-2014 este aproape de a se încheia prost pentru Energia, echipă care și-a propus ca la finele campionatului să-și asigure prezența într-o cupă europeană, lucru greu de realizat acum, după înfrângerea suferită în fața Odorheiului.

Antrenorul Energiei, Liviu Andrieș, consideră că de acum echipa sa trebuie să aibă și șansă pentru a mai prinde locul 4 și este dezamăgit de faptul că a pierdut în chiar primul meci disputat în acest turneu. „Din păcate, am pierdut un meci destul de important pentru ceea ce ne-am propus, un meci în care știam că echipa din Odorhei vine cu un moral destul de bun. Știau că învingând aici vor lua o opțiune foarte importantă pentru câștigarea locului 4. Din păcate, noi am ratat foarte, foarte mult. Apărarea a lăsat puțin cam mult de dorit în partea a doua, n-am reușit să găsim soluții, iar acest lucru ne-a costat foarte mult coroborat și cu acele ratări în poziție de unu la unu cu portarul. Felicit echipa din Odorhei, dar consider că nu este jucat turneul și locul 4, mai sunt de jucat meciuri, noi mai avem trei partide și ne vom juca șansa până la capăt, indiferent de ce se va întâmpla”, a declarat tehnicianul Energiei.

Meciul cu Dinamo, decisiv pentru una din combatante
După acest prim meci, Energia nu mai are voie să facă pași greșiți. Locul 4 se va câștiga de către echipa care va obține patru victorii sau trei, însă doar în anumite condiții. Andrieș este convins acum că meciul de la București cu Dinamo, care va avea loc miercuri, este unul ce le poate da speranțe în continuare sau le poate spulbera și pe cele rămase: „Cu acest meci pierdut acasă, șansele noastre au scăzut foarte mult, dar acum trebuie să ne pregătim, avem miercuri meci la București cu Dinamo și mergem acolo să câștigăm și după aceea vom mai vedea. Dar, e clar, șansele noastre au scăzut foarte mult, iar Odorheiul este favorită acum la acest loc 4. Mai avem jocuri, noi trei, Odorheiul două, și configurația clasamentului depinde de orice victorie, de orice puncte pe care le luăm, puncte care te pot băga în cărți sau te pot scoate, dacă nu le câștigi. Meciul de la București va fi unul de a fi sau a nu fi pentru ambele echipe. Va fi un meci de care pe care”, a completat antrenorul târgujian.

Caba, mulțumit dar atent în continuare
Vlad Caba, antrenorul celor de la HC Odorhei, spune că echipa sa a reușit să se impună la Târgu Jiu și datorită norocului și își atenționează elevii că soarta locului 4 nu este decisă încă: „Energia și HC Odorhei sunt două echipe foarte echilibrate care se pot concura una pe alta, pot câștiga una pe terenul celeilalte și acum am dovedit-o și noi. A fost din nou un meci foarte frumos, de nivel tehnic mediu, având în vedere că s-au făcut greșeli de ambele părți, dar în special de către noi, au fost ratări multe, dar asta face deliciul publicului. Cei care s-au stăpânit mai bine pe final, care au avut un dram de șansă, au câștigat și am fost noi aceia, de data asta. Felicit ambele echipe, mă bucur pentru aceste puncte, dar sunt conștient că se poate întâmpla orice în retur, că există încă niște meciuri de jucat și că nimic nu este tranșat în lupta pentru locul 4”, a concluzionat antrenorul Odorheiului după partida câștigată la Târgu Jiu cu scorul de 26-27 (12-12).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here