Livadiotes, înlocuitorul lui Hristovski sau viceversa? Constantinides: „Livadiotes a fost prima mea opţiune”

414

Noul secund al Energiei, Christoforos Livadiotes, îl va înlocui pe preparatorul fizic Bojan Hristovski, căruia i se promisese încă de la început un contract doar până la finele sezonului regulat.

Staff-ul echipei de baschet a Energiei nu s-a mărit odată cu venirea cipriotului Livadiotes, ci a rămas în aceleași coordonate, antrenorul Antonis Constantinides mărturisind și care a fost strategia sa, încă de la numirea sa la echipa gorjeană avându-l pe listă pe fostul subaltern de la Apoel Nicosia: „Domnul antrenor Christoforos Livadiotes a fost prima mea opţiune să vină alături de mine la începutul sezonului, dar în acelaşi timp a avut o ofertă pentru a deveni antrenor principal pentru prima dată, şi am decis, pentru că ştiam că în Cipru campionatul se termină mai devreme, înaintea play-off-ului nostru, să aibă experienţa antrenorului principal în Cipru şi când se va termina să vină imediat aici. În această situaţie a fost informat şi antrenorul Hristovski şi acesta ştia de la început că atunci când se va termina sezonul regulat va trebui să plece”, a declarat antrenorul Energiei, Antonis Constantinides.

Circumstanțe de a rămâne împreună
Pentru a continua la Energia, Constantinides a primit deja o ofertă din partea clubului târgujian, iar șansele ca acesta să rămână pe banca echipei pe care a dus-o în Final Four-ul EuroChallenge și între primele patru din sezonul regulat al Ligii Naționale sunt foarte mari. Acesta mărturisește că și-ar dori ca în sezonul următor să poată face echipă în continuare cu Livadiotes: „Vom vedea dacă vom face echipă şi anul viitor, vom vedea dacă eu voi rămâne aici. Ar fi varianta ideală pentru mine ca el să rămână, pentru că am lucrat cinci ani împreună, am obţinut rezultate foarte bune, vom vedea ce va decide şi el, anul acesta a avut un sezon foarte bun în Cipru, a câştigat cupa ca antrenor principal”, a declarat antrenorul principal al grupării gorjene.

Constantinides, big brother pentru Livadiotes
Noul antrenor secund al gorjenilor a intrat deja în pâine și a are deja câteva antrenamente cu Energia, o echipă pe care spune că a urmărit-o pe parcursul campionatului și a drumului făcut în EuroChallenge până în Final Four. „Cu Constantinides am ţinut legătura zi de zi, am urmărit aproape toate meciurile pe care Energia le-a desfăşurat în acest sezon, astfel că am o idee foarte clară despre ceea ce se întâmplă aici. Nu este uşor pentru un antrenor asistent să vină la finalul sezonului şi imediat să fie gata pentru a-şi oferi ajutorul, dar din punctul meu de vedere, cunoscând mentalitatea antrenorului, plus câţiva jucători importanţi cu care am lucrat în trecut, mi-am uşurat oarecum munca”, a declarat Livadiotes. Acesta a ținut să sublinieze legătura pe care o are cu principalul Energiei, dar și faptul că a remarcat faptul că echipa gorjeană a reușit să-și facă o imagine foarte bună în Europa prin victoriile obținute în EuroChallenge: „Constantinides pentru mine este ca un frate mai mare şi normal că mi-am dorit să aibă succes şi rezultate. Chiar dacă este o atmosferă incredibilă şi cu aceşti fani minunaţi în spate poţi să câştigi nişte meciuri în momentele în care nu joci atât de bine, diferenţa care s-a făcut şi despre care toată lumea vorbeşte sunt victoriile pe care le-am obţinut în afara României. Ceea ce a realizat echipa până acum este ceva extraordinar, dumneavoastră simţiţi doar atmosfera din interior, dar vă spun că nu numai în Cipru, ci şi în Grecia şi în baschetul european se discută foarte frumos despre ceea ce a realizat Energia până acum. Încă o dată, mulţumesc pentru oportunitate şi sunt aici să lucrez cu toată puterea mea şi să continuăm rezultatele şi sezonul excelent pe care l-am avut până acum”, a mai spus secundul Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here