Liturghie cu requiem pentru gorjeanul Sergiu Nicolaescu

151

La solicitarea unui grup de credincioşi, astăzi, 21 ianuarie 2013, la ora 17.00, în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Bucureşti se va oficia Sfânta Liturghie cu requiem pentru odihna sufletului răposatului Sergiu Nicolaescu. Regizorul nu a beneficiat de slujba de înmormântare întrucât a fost incinerat.

Anunţul este postat pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, însoţit de următorul text: „Sergiu Nicolaescu (1930-2013), regizor, scenarist, actor şi politician român, a trecut la cele veşnice joi, 3 ianuarie a.c., la vârsta de 82 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”. Moartea regizorului a stârnit numeroase controverse în rândul opiniei publice, mai ales după ce Biserica Ortodoxă Română a refuzat organizarea unei slujbe religioase la înmormântarea lui Nicolaescu. “Pentru că e incinerat nu va avea slujbă de înmormântare”, a explicat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Regizorul Sergiu Nicolaescu nu a beneficiat de slujbă de înmormântare întrucât a fost incinerat, această practică nefiind creştină şi implicit respinsă de către Biserica Ortodoxă, trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here