Litigiul dintre CEO şi RAAN s-a soluţionat

244

Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare(RAAN) nu va sista, luni, furnizarea agentului termic către cele aproximativ 30.000 de locuinţe din municipiul Drobeta Turnu Severin, aşa cum hotărâse iniţial administratorul judiciar Tudor&Asociaţii. Potrivit administratorului special, Ion Sîrbulescu, săptămâna trecută s-a soluţionat litigiul între RAAN şi Complexul Energetic Oltenia (CEO), prin care acesta din urmă solicita unei instanţe judecătoreşti executarea silită, situaţie datorată neplăţii a unei restanţe vechi de aproximativ 120 de milioane lei reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat.
“Într-adevăr, exista riscul ca din lipsă de combustibil din 4 ianuarie 2016 termocentrala să funcţioneze doar în regim de avarie. Administratorul Judiciar RAAN a revenit asupra adresei trimisă autorităţilor locale, în concluzie nu vor fi surprize”, a precizat Sîrbulescu.
sediul-RAAN-1024x768Termocentrala Romag-Termo s-a oprit tot din această cauză în luna august 2015 şi a reintrat în funcţiune la începutul lunii noiembrie ca urmare a finanţării cu 22 milioane de lei de către Guvernul României a achiziţiei de cărbune din Cariera Husnicioara a CEO, cea care asigură zilnic între 3.000 şi 3.500 tone lignit pentru funcţionarea unui cazan unde se produce energie termică pentru locuitorii din Drobeta Turnu Severin.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here