Lipsă cronică de medici specialişti, Directorul Boeriu: „La alţii e mult mai rău!”

120

boeriuDirecţia de Sănătate Publică Gorj a primit o solicitare de la DSP Călăraşi de a veni în sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, care riscă să ajungă în imposibilitatea desfăşurării activităţii medicale din cauza lipsei cronice de medici specialişti. Marius Boeriu, directorul DSP Gorj spune că şi în judeţul nostru este criză de medici, dar că la alţii este mult mai rău.

Conducerea DSP Gorj a luat act de solicitarea făcută de Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi, dar se pare că ajutorul nu poate veni din judeţul nostru. „Nici la noi nu este extraordinar, deficit de personal fiind şi în spitalele din Gorj. Totuşi, stăm bine faţă de alţii, după cum se vede şi din apelul primit de la DSP Călăraşi”, menţionează Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Strigăt de ajutor…

În apelul la care face referire Marius Boeriu se precizează. „Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi face un apel pe această cale de a veni în sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, care se confruntă cu o lipsă cronică de medici specialişti. Acest deficit de medici duce la imposibilitatea desfăşurării activităţii medicale, punând în pericol chiar existenţa spitalului judeţean, nemaivorbind de clasificare (în acest moment este clasificat la nivelul III cu plan de conformare). Acest apel este un strigăt de ajutor pe care vă rugăm să-l comunicaţi tuturor spitalelor şi autorităţilor publice locale din sfera dumneavoastră de competenţă, pentru a direcţiona, dacă este posibil, medici specialişti care ar putea opta să lucreze la SJU Călăraşi”. Cât priveşte specialităţile deficitare, acestea sunt: „medicină internă, ATI, diabet şi boli de nutriţie, cardiologie, boli infecţioase, radiologie, UPU, neurologie, pediatrie, neonatalogie”.

Boeriu: „Şi la noi este deficit de personal”

Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spune că nu a transmis apelul directorilor de spitale din judeţul nostru pentru că şi la noi există deficit de personal. „Nu am dat adresa la directorii spitalelor din judeţul nostru pentru că şi noi ne confruntăm cu deficit de personal şi orice medic plecat din oricare spital din Gorj ar însemna o problemă pentru unitatea respectivă. De aceea, nici nu intenţionez să transmit mesajul directorilor de spitale din Gorj. Noi nu ne permitem să trimitem medici la Călăraşi, atât timp cât şi noi avem nevoie de cadre medicale”, declară directorul DSP Gorj. Lipsa de specialişti din spitale se resimte asupra întregului sistem sanitar, însă cel mai mult au de suferit bolnavii. De multe ori ei sunt plimbaţi de la o unitate la alta, chiar prin alte judeţe, în căutarea specialistului potrivit, care să le poată trata afecţiunile pe care le au. Deşi se anunţă deblocarea anumitor posturi din sănătate, este prea puţin probabil că astfel se va rezolva problema deficitului de personal medical din spitale.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here