Lipsa cărbunelui pentru UATAA, rezolvată de primarul Morega cu sprijinul lui Burlan

1851

Primarul Morega a cerut CEO, printr-o adresă semnată și de președintele de ședință a CL Motru, adică și de Preda Florin de la USR, livrarea în continuare a cărbunelui, cu plata la 45 de zile pentru UATAA. Motivul este că la această oră, uzina nu are conducere, ieșind din insolvență pe 15 decembrie, în timp ce reprezentanții AGA, numiți de CL, fug de răspundere, demisionând rând pe rand.

Este vorba despre consilieri liberali care au preferat demisia, considerând că pălăria e mai mare decât capul lor. Mai mult, miercuri, fostul administrator special Drăghici Dorel a trimis CL Motru o adresă în calitate de ex-conducător, culmea cu antetul UATAA, prin care precizează că nu mai are cărbune decât până ieri. Drăghici îl face vinovat pe primar, pe motiv că UATAA va stopa furnizarea agentului termic și a apei calde dar, mai mult, amenințându-l cu plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că primarul nu ar fi făcut ceea ce ar fi trebuit să facă el. Mai mult, ieri, Drăghici a plecat din localitate, dar cererea a fost făcut în lipsa sau on-line, el plecând pentru consultații medicale, lucru despre care și amintește în adresa respectivă.
Se vede și acum lașitatea de care dă dovada respectivul, spune primarul, acesta arată cu degetul și spre cei care i-au fost alături lui Drăghici până pe 15, deoarece niciunul nu dorește să își asume conducerea societății. Cu un an în urmă, toți doreau să conducă UATAA, dar a fost impus Drăghici, iar la un an și ceva, nu mai vor să audă de uzină, pasând răspunderea primăriei sau, mai mult, încercând să facă lobby la alți membri din CL pe care să îi numească in AGA. Situația este un pic mai dificilă, ținând cont că pentru numirea directorului executiv trebuie respectată o procedură, mai exact AGA, constituită acum, compusă din Petrescu Ilie și Ion Sanda, să numească un CA provizoriu iar din rândul acestui Consiliu sa fie numit un director executiv. Este aceeași formulă bine cunoscută de liberali și folosită la DP Motru când l-au înscăunat pe Dan Matei. La ședința de CL Motru de ieri a semnat rectificarea bugetului către UATAA și Constantin David de la PMP. Se aude că Gigel Jianu, dacă va pierde locul din Directorat, vrea locul de director al EMC Motru. La Motru, interesele comunității sunt puse, din păcate, pe ultimul loc, de către PNL, miza fiind orgoliile politice și frustrările de la alegerile din 2020.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here