Linie dreaptă pentru Pandurii înaintea reluării campionatului – Ultimul amical

1144

După înfrângerea dureroasă din fața Șahtiorului și o repriză foarte slabă în meciul cu echipa lui Lucescu, Pustai a testat și rezervele într-un meci cu macedonenii de la Vardar Skopje, câștigat cu 1-0. Pandurii joacă astăzi cu Chernomorets Odessa după care vineri vor reveni în țară.

Contra campionilor macedoneni, Pandurii a schimbat foaia și Pustai a ținut în teren mai mult jucătorii pe care nu i-a aruncat în luptă cu Șahtiorul. Rezervele și-au întrecut statutul și Pandurii a câștigat grație golului lui Shamsin, fapt care l-a încântat pe președintele Eugen Pîrvulescu, acesta privind cu încredere concurența creată la echipă: „Am reușit să câștigăm această partidă, cu un adversar bun. A fost un test util pentru echipa noastră, care a învins campioana Macedoniei, o echipă puternică, cu agresivitate. Jucătorii au răspuns bine, au făcut o partidă bună și eu sunt mulțumit de atitudinea lor și dorința lor de a prinde un loc în primii unsprezece. Există o concurență mare la echipă, sunt dubluri pe toate posturile, și fiecare jucător trage să ajungă titular”, a declarat președintele Pandurilor pentru site-ul oficial al clubului gorjean.

Se acontează tricourile de titular
Vicecampioana în exercițiu a României, Pandurii Târgu Jiu, mai are la dispoziție doar amicalul de astăzi pentru a face ultimele reglaje. Cristi Pustai are deja creionat primul unsprezece, cel mai probabil acesta fiind și cel aliniat contra Șahtiorului, însă mici modificări ar mai putea să apară după partida cu Chernomorets Odessa. Asta crede și președintele Pîrvulescu, acesta fiind deja cu gândul la întâlnirea de la Galați:
„În ultimul joc din acest stagiu, mai mult ca sigur tehnicianul nostru va încerca să-și alinieze formația pe care o va arunca în luptă la Galați. Este ultimul test și cel mai important va fi jocul echipei, dar și rezultatul, pentru că victoriile aduc victorii. Totuși, în primul rând ne interesează sănătatea jucătorilor, vrem să plecăm în țară cu toți jucătorii valizi”.

Pleașcă, aviz favorabil
După problemele acuzate în Antalya și o săptămână petrecută la Spitalul Militar din București efectuând un set larg de analize, Marian Pleașcă a primit vești bune din partea medicilor, care nu i-au găsit nicio problemă care să-i pună în pericol cariera. Vestea i-a fost transmisă și președintelui Pîrvulescu, iar acesta spune că jucătorul va reintra curând în ritmul antrenamentelor lui Cristi Pustai, după revenirea din Antalya: „Avem vești foarte bune de la Marian Pleașcă, el a fost externat de la Spitalul Militar din București și îl așteptăm ca la primul antrenament pe care-l vom efectua la Târgu Jiu el să se alăture colegilor săi”.

Nistor, noul decar
Plecarea lui Eric în Arabia Saudită a disponibilizat un tricou cu greutate în fotbal, cel cu numărul 10. Nistor, abia revenit la Pandurii după o experiență nefastă în Hexagon, a avut curajul de a îmbrăca acest tricou și speră să reușească să facă cel puțin la fel de multe lucruri bune în acest tricou precum a reușit brazilianul înainte de a părăsi echipa: „Deocamdată n-am marcat cu numărul 10 pe tricou, sper să o fac în campionat! Nu contează ce număr port, important e să-mi ajut echipa cât mai mult și să ne îndeplinim obiectivele. E un număr cu greutate, știu ce a făcut Eric în tur, sper să fac și eu același lucru în retur”, a declarat Nistor pentru site-ul pandurilor. Mijlocașul spune că reacomodarea nu este o problemă pentru el, însă dacă va aduce un plus echipei sau nu se va vedea abia în meciurile de campionat. În legătură cu obiectivul Pandurilor, acela de a prinde din nou un loc pentru Europa League, Nistor spune că vede în Dinamo cel mai periculos adversar direct: „Eu cred că ne vom bate pentru locul 4 cu Vaslui, CFR și cu Dinamo. Cred că Dinamo va fi cel mai periculos adversar din cele trei ținând cont că Vaslui a mai slăbit puțin după plecarea lui Sânmărtean la Steaua. Și CFR-ul este o echipă destul de tare”.
Cristi Constantinescu 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here