Liga Studenţilor cere CĂMINE FĂRĂ REFUGIAŢI

279

Chiar dacă Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a răspuns negativ solicitării Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice de a acorda sprijin refugiaţilor, alte universităţi din ţară vor pune la dispoziţia refugiaţilor locuri gratuite în cămin şi trei mese gratuite pe zi. Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) consideră decizia privind cazarea refugiaţilor în căminele studenţeşti inoportună şi în detrimentul studenţilor şi solicită regândirea acesteia, în condiţiile în care un sfert dintre studenţii care cer un loc în cămine nu îl pot primi. Liga Studenţilor din UCB Târgu-Jiu susţine demersul UNSR. Studenţii au făcut o petiţie online, care a strâns peste 4500 de semnături.

Studenţii au reacţionat la propunerea privind cazarea refugiaţilor în căminele studenţeşti. Chiar dacă Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu a răspuns negativ solicitării Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice de a acorda sprijin refugiaţilor, alte universităţi din ţară vor pune la dispoziţia refugiaţilor locuri gratuite în cămin şi trei mese gratuite pe zi. „Sprijinim această iniţiativă a statului român, însă nu în ceea ce priveşte cazarea refugiaţilor în căminele studenţeşti, deoarece un loc în cămin acordat unui refugiat înseamnă un loc în minus pentru studenţi”, spune Ştefan Moşoi, preşedintele Ligii Studenţilor din UCB Târgu-Jiu.

Mii de semnături la petiţia studenţilor
Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) consideră decizia privind cazarea refugiaţilor în căminele studenţeşti inoportună şi în detrimentul studenţilor şi solicită regândirea acesteia, în condiţiile în care un sfert dintre studenţii care cer un loc în cămine nu îl pot primi. În acest sens, studenţii au conceput o petiţie online, care ieri avea peste 4500 de semnături. „Uniunea Naţională a Studenţilor din România apreciază eforturile pe care statul român le face pentru susţinerea refugiaţilor şi sprijină această iniţiativă, însă nu putem să nu gândim logic şi să afirmăm că UN LOC ÎN CĂMIN ACORDAT UNUI REFUGIAT înseamnă UN LOC ÎN MINUS PENTRU STUDENȚI, un loc ce, de multe ori, din păcate, este decisiv în continuarea sau / şi terminarea studiilor superioare. Susţinem primirea refugiaţilor în România, dar nu în căminele studenţeşti. Credem că se pot găsi alte soluţii, care să nu afecteze cazările ce se apropie vertiginos”, se arată în petiţie.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here