Liga Pensionarilor din Gorj şi-a stabilit obiectivele pentru 2012

169

Picture 042Membrii Ligii Pensionarilor Gorj s-au reunit ieri în cadrul şedinţei anuale. Întâlnirea a avut loc la sediul Muzeului Judeţean şi s-a bucurat de prezenţa unui număr important de persoane. Ca de fiecare dată, primarul Florin Cârciumaru a fost alături de Liga Pensionarilor, participând la şedinţa organizată joi. Marin Iancu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România a fost şi el prezent la eveniment.

Sala de şedinţe a Muzeului Judeţean Gorj a fost neîncăpătoare joi, când a avut loc şedinţa anuală a Ligii Pensionarilor Gorj. „Este o zi destul de importantă pentru membrii Ligii Pensionarilor Gorj, în sensul că facem bilanţul activităţii desfăşurate pe parcursul anului trecut şi stabilim obiectivele pentru anul în curs. Vom prezenta o dare de seamă asupra activităţii, raportul Comisiei de cenzori, execuţia bugetară pe 2011 şi proiectul de buget pe 2012 şi alegerea noilor organe, pentru că deja s-au împlinit patru ani şi conform statutului trebuie să facem şi alegeri pentru comitet, birou, comisia de femei şi comisia de cenzori”, a menţionat Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor Gorj. „Astăzi, la Târgu-Jiu, are loc o conferinţă de dare de seamă şi alegeri la organizaţia judeţeană a pensionarilor. Liga Pensionarilor Gorj analizează activităţile derulate şi trasează liniile directoare pentru activitatea viitoare” a declarat Marin Iancu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România a fost şi el prezent la eveniment şi preşedintele executiv al Uniunii Generale a Sindicatelor din România.

Vremuri grele pentru pensionari

În ultima vreme, umerii pensionarilor au fost apăsaţi de probleme grele. „Lipsa fondurilor din cauza îngheţării pensiilor începând cu anul 2010. Desigur, la vârsta noastră predomină şi boli, iar medicamentele s-au scumpit, s-au redus listele cu medicamente compensate; o bună parte din pensionari sunt obligaţi să-şi aducă medicamentele din afară şi alte probleme”, mărturiseşte Rădulescu. Şi Marin Iancu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România, prezent la eveniment, a spus că „parcă niciodată pensionarilor nu le-a fost mai greu decât le este acum”.

Obiective pentru anul 2012

În cadrul şedinţei de joi, pensionarii au stabilit şi obiectivele propuse pentru anul în curs. Astfel, potrivit preşedintelui Ligii Pensionarilor din Gorj, Petre Rădulescu, în acest an se intenţionează „sensibilizarea guvernanţilor, a autorităţilor locale, pentru a se apleca asupra vieţii pensionarilor în sensul că, mai ales în ultimii ani nivelul de trai al lor a scăzut foarte mult prin creşterea preţurilor, prin îngheţarea pensiilor, prin creşterea preţurilor la produsele alimentare de bază şi a serviciilor de utilitate publică şi nu numai”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here