Liga 2: Sâmbătă se joacă ultima rundă a sezonului regular

548

O etapă a mai rămas de disputat din actualul sezon regular de Liga 2, ediția 2023/24, iar aceasta va avea toate cele zece meciuri programate în aceeași zi, de la aceeași oră. Sâmbătă, 16 martie 2024, de la ora 14:00, vor avea loc jocurile din runda cu numărul 19. Atunci se vor disputa confruntările de la Dej, Turnu Măgurele, Cisnădie, București, Slatina, Buzău, Mioveni, Slobozia, Piatra Neamț și Dumbrăvița. După trei înfrângeri consecutive, Viitorul va juca pe terenul formației Gloria Buzău. Este una dintre partidele care decid ultima calificată în play-off. Aceeași miză o au CSC Şelimbăr – Chindia Târgovişte și Ceahlăul Piatra Neamţ – Progresul Spartac.

Program etapa 19 Liga 2, sezon 2023-2024:
Sâmbătă, 16 martie 2024, ora 14:00
Unirea Dej – Concordia Chiajna
CSM Alexandria – Metaloglobus Bucureşti
CSC Şelimbăr – Chindia Târgovişte
Steaua – CS Tunari
CSM Slatina – CS Mioveni
Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Campionii FC Argeş – CSM Reșița
Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara
Ceahlăul Piatra Neamţ – Progresul Spartac
CSC Dumbrăviţa – FK Miercurea Ciuc

În play-out, acolo unde va juca Viitorul, se intră cu toate punctele acumulate în sezonul regular, însă echipele vor juca doar meciuri tur. Vor fi șapte etape, în care fiecare participantă va evolua în șase meciuri.
În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20.
Spre deosebire de sezoanele trecute, acum vor retrograda doar patru echipe în loc de cinci. Pentru că începând cu sezonul 2024/25 Liga 2 va trece la un sistem cu 22 de echipe, FRF a decis să anuleze de această dată barajul de menținere/retrogradare între echipele situatie pe locul 5 în grupele de play-out. Astfel că vor retrograda doar ultimele două clasate în cele două grupe.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here