Liga 2, în aceiași parametri

541

Liga secundă nu își va schimba formatul competițional nici în sezonul 2022-2023. Potrivit Liga2.ro, campionatul se va desfășura tot cu un sezon regular de 19 etape, adică doar partide tur. Urmează apoi play-off cu tur și retur, respectiv play-out doar într-o singură manșă.
Mai exect, 20 de echipe vor lua startul în competiție. Primele șase clasate în sezonului regular vor juca în play-off, adică vor avea încă 10 meciuri în tot atâtea etape de disputat. Echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa doar meciuri tur, adică încă șase partide de fiecare într-un interval de șapte etape.
În precedentele două sezoane, determinarea celor două grupe de play-out s-a făcut pe baza locurilor pe care s-a terminat în sezonul regular. În Grupa A au mers locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, în timp ce în Grupa B au ajuns locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.
Vor promova în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 şi 2 în play-off-ul Ligii 2, urmând ca echipele clasate pe locurile 3 și 4 în play-off să dispute baraj în două manşe (tur-retur) cu formațiile clasate pe locurile 8, respectiv 7 în play-out-ul Ligii 1. Echipele de pe locurile 9 și 10 din play-out-ul Liga 1 vor retrograda direct.
Componența noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023: Dinamo București, Steaua București, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, FC Buzău,Unirea Dej, CS Comunal Șelimbăr,Metaloglobus București, Politehnica Iași, Viitorul Târgu Jiu, Ripensia Timișoara, FC Brașov, Politehnica Timișoara (a retrogradat în Liga 3 în urma barajului cu FC Brașov, dar a fost reprimită în Liga 2 în urma necertificării retrogradatei din Liga 1 Gaz Metan Mediaș), Unirea Constanța (a retrogradat direct în Liga 3, dar a fost reprimită în Liga 2 în urma necertificării retrogradatei din Liga 1 Academica Clinceni), SC Oțelul Galați, Progresul Spartac, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare
Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, respectiv restul retrogradatelor din Liga 2, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila și Astra, nu au obținut sau nu au depus dosarul pentru cerficiarea la Liga 2, ediția 2022-2023. Se dorește ca în 2022 să se dispute primele 16 etape din sezonul regular, iar în primăvara anului 2023 să aibă loc ultimele trei etape, apoi să se intre în play-off (zece etape), respectiv play-out (șapte etape). Noul sezon de Liga 2 este programat să debuteze în data de 6 august, iar tragerea la sorți pentru stabilirea programului meciurilor ar putea avea loc, cel mai probabil, în data de 18 iulie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here