Liga 2, bănuită de blaturi! Un fost antrenor al Pandurilor vorbeşte de o anchetă care ar putea zgudui eşalonul secund

1560

Antrenorul Marius Baciu, care a pregătit pentru o scurtă perioadă de timp şi Pandurii Târgu-Jiu, a oferit declaraţii incendiare într-un material publicat, miercuri, de Digisport. Tehnicianul a dezvăluit că Federaţia Română de Fotbal anchetează un posibil aranjament între fosta sa echipă, Daco-Getica București, şi UTA Arad. Meciul s-a încheiat cu o victorie zdrobitoare a bănăţenilor, iar Baciu a admis că prestaţia mai multor jucători a fost pusă sub semnul întrebării.,,FRF anchetează un meci între Daco-Getica și UTA, 0-6. Eu personal am spus că mă pun la dispoziția Federației, pentru că am vrut să evit orice discuție. Acea partidă ni s-a părut și nouă suspectă. Analizând-o ulterior, am avut dubii. Se discută la FRF și bineînțeles că o să fie audieri. Ar putea să fie vorba și despre Alin Stoica. Sunt suspiciuni care pot îndruma pe această pistă, că el ar fi putut face ceva la acel meci. Nu mi-a plăcut cum a jucat Alin Stoica. Nici el, nici Puțaru. Și Răzvan Prodan a jucat slăbuț, și Jica… Deci toată linia a jucat slăbuț. Au fost lucruri nelalocul lor, greșeli vizibile, nu au făcut ce le-am cerut noi. A ieșit, a căzut, a alunecat, lucruri care sunt dubioase și pentru noi”, a precizat antrenorul.Baciu a mai spus că jucătorii din eşalonul secund pot fi contactaţi frecvent pentru aranjamente, şi are şi un exemplu în acest caz. Situaţia financiară delicată în care se găsesc unele cluburi poate contribui la ,,racolarea” fotbaliştilor.,,Eu chiar am avut un jucător care a venit și mi-a zis că l-a sunat nu știu cine. Un copil de 17 ani, pe care l-am adus împrumut de la Dinamo. A venit la mine, nici n-avea curaj să-mi spună copilul prima oară… Că l-a sunat cineva să-i propună… Sunt multe lucruri care sunt periculoase. Și nu mi-e frică să spun lucrul acesta. Sunt vizate mai ales echipele la care se plătește mai puțin”, a afirmat Baciu.Antrenorul a vorbit apoi despre posibilele aranjamente care se pot face cu arbitrii, sugerând că în fotbalul autohton sunt arătate prea uşor avertismentele.,,Aici e ceva dezastru, nu știu ce să zic… Cu cartonașele astea galbene la arbitri nu poți să vorbești nimic. Ne uităm și noi la fotbalul din alte părți, nu văd nicăieri atâtea galbene, fragmentări, amenințări din partea arbitrilor, cartonașe atât de ușor acordate… Iar de aici se poate interpreta orice. Orice! Că am auzit chiar la voi, la Digi, zicea comentatorul la nu știu ce meci s-a pariat nu știu cât că se va da cartonaș roșu. Și s-a dat …”, a spus antrenorul.

Retragerea Daco-Geticii, nefirească
Una dintre echipele pe care Baciu a antrenat-o în actualul sezon, Daco-Getica, s-a retras din Liga 2. Finanţatorul clubului bucureştean, Ilie Ciuclea, declara atunci că rezultatele slabe ale formaţiei stau la baza deciziei. Daco-Getica se afla pe locul 19 în campionat, penultimul, cu şase puncte şi un golaveraj de 8-33, cel mai slab din liga secundă la acel moment.
,,Voi continua să finanţez clubul. Prin această decizie nu se pune problema să renunţ. Copiii pe care i-am promovat la Liga 2 vor continua la club, vor juca la grupele lor de vârstă. Ce vom face pe viitor, dacă vom avea prima echipă, nu ştiu momentan. Depinde. Poate că la anul ne vom înscrie din nou unde ni se va permite, probabil că în Liga a patra. Dar asta depinde şi dacă aceşti copii vor înţelege ce vrem de la ei şi vor ajunge la nivelul de pregătire pe care îl dorim”, spunea Ciuclea.În schimb, Marius Baciu crede că unul dintre motivele pentru care s-a hotărât retragerea echipei este pentru a evita speculaţiile legate de pariuri. ,,I-am atras atenția și domnului Ciuclea, că sunt lucruri care nu-mi prea plac. Că și dânsul mai auzea, că știi cum se discută, că se mai joacă la pariuri. Și unul dintre motivele pentru care Daco Getica s-a retras din campionat, pe lângă lipsa de valoare și alte probleme, a fost că ne-a fost frică să nu se ajungă la mizerii, la alte lucruri care nu mai puteau fi controlate”, a precizat antrenorul.

Ridicat de mascaţi!
Plecat de la Daco-Getica, Baciu nu a scăpat de controverse. Fostul stelist şi-a continuat cariera la Turris Turnu Măgurele, dar a fost reținut de trupele speciale DIAS la meciul pe care echipa sa îl juca împotriva celor de la Sportul Snagov. Se întâmpla la mijlocul lunii noiembrie 2019, iar cauza este legată tot de numele clubului bucureştean. Acţiunea îndreptată asupra antrenorului a pornit de la un părinte care l-a acuzat pe Baciu că a luat bani ca fiul său să joace la Daco-Getica. Potrivit DigiSport, Baciu își recunoaște vina de a nu fi făcut acte pe 2.000 de euro primiți de la tatăl unui jucător, care a spus iniţial că vrea să sponsorizeze echipa.
Antrenorul a declarat că le-a înmânat procurorilor o înregistrare care arată cum i-a înapoiat integral suma fotbalistului, iar mărturiile din dosar, inclusiv a jucătorului în cauză, îi sunt favorabile. ,,Poliția a început să investigheze cazul și l-a chemat pe copil. Și el n-a mai vrut să se prezinte la Poliție. Adică, el când a văzut că e vorba de Poliție, s-a speriat și a făcut pasul înapoi. Abia la a treia citație s-a dus. Și când s-a dus, a vrut să-și retragă plângerea. Că, domne, că nu e adevărat ce a spus prima oară. Păi cum, te duci la Federație și zici ceva și acum nu mai e așa? Iar când a intrat Poliția mai tare în el, a spus adevărul, cum s-a întâmplat de fapt. ‘Nu am dat eu banii și nu am fost de față când i-a dat tata, banii nu au fost personal pentru Marius Baciu, ci pentru club. Și n-a amanetat mașina ca să dea banii aceia, i-a împrumutat’. ‘Și de ceilalți jucători? Că zici că au dat și ei…’. ‘Asta nu e adevărat, am zis la nervi, la supărare’. Adică, din start, declarația asta a lui mă avantajează pe mine”, a povestit Baciu într-un interviu realizat de jurnalistul Radu Drăguţ.În prezent, antrenorul a rămas fără angajament. Fost căpitan al Stelei Bucureşti, Marius Baciu a fost numit antrenor la Pandurii în 2010, dar a plecat la scurt timp după fuziunea cu Internaţional Curtea de Argeş.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here