Liga 1 se reia în plină vară

339

Fotbaliştii români reintră pe gazon în luna lui “Cuptor”. Ediţia 2017-2018 a Ligii 1 va începe la mijlocul lunii iulie, s-a stabilit în şedinţa Comitetului Executiv al FRF de marţi. Astfel, meciurile din prima rundă a noului sezon se vor disputa pe 14, 15 şi 16 iulie. Până să înceapă viitorul campionat, Tribunalul de Arbitraj Sportiv are, din nou, “probleme” cu formaţiile din România, inclusiv Pandurii Târgu Jiu aşteptând un verdict în ceea ce priveşte situaţia punctelor luate după “episodul ASA”.
Deşi Viitorul a câştigat titlul pe teren, FCSB s-a adresat forului de la Lausanne, susţinând că altele sunt criteriile de departajare care reies din regulament. FRF a stabilit astăzi şi oraşul în care se va disputa Supercupa României: Botoşani. Prima partidă oficială din 2017/2018 va avea loc pe 9 iulie, pe arena din Moldova, care nu are mai mult de 8.000 de locuri. Atât FC Viitorul, cât şi FC Voluntari îşi vor putea trece în palmares, pentru prima dată, acest trofeu.

Se schimbă sistemul ?
Tot marţi s-a luat în discuţie modificarea sistemului competiţional, însă propunerile “de schimbare” nu se pot concretiza pentru acest an. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că îşi doreşte trecerea la un campionat cu 16 echipe din sezonul 2019-2020. Principala “supărare” a lui Burleanu o reprezintă interesul scăzut în ceea ce priveşte bătălia din play-out. “Actualul contract pentru drepturile de televizare expiră la final de sezon 2018-2019. Apoi, vom propune un sistem cu 16 echipe. Ca administrație a Federației ne-am asumat ca obiectiv ca în toamna acestui an să prezentăm în detaliu acest sistem competițional. S-au căutat mai multe variante pentru dinamizarea Ligii 1. S-a ajuns la concluzia că profilul suporterului român este cel care susține echipa la victorie. De aceea ne-am dorit unele modificări, dar nu au fost acceptate. În toamnă o să prezentăm toate detaliile. Avem exemplele din Danemarca şi din Bulgaria, unde miza din play-out este şi ea importantă. De exemplu, primul loc ar disputa un baraj pentru cupele europene cu ultima echipă care se află pe locul de cupe europene în play-off. Ne-am uitat pe audienţe şi pe numărul de spectatori şi am văzut că la jocurile din play-off interesul a fost foarte mare, iar în play-out spre 0. Trebuie să găsim soluţiile necesare pentru că altfel nu poate fi mărit sau măcar menţinut nivelul preţului obţinut din vânzarea drepturilor TV”, a declarat preşedintele FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here