Liderului sindical Roșca îi suflă în ceafă contracandidatul Pinoșanu

308

Cei 1078 de membri ai Sindicatului Liber Cariera Roșiuța sunt chemați, astăzi, la urne pentru a-și alege noua conducere a organizației sindicale. La linia de start s-au înscris cinci candidați, toți dorindu-și aprecierea și voturile colegilor, dar și funcția de președinte de sindicat. Se prognozează că scrutinul va avea un tur doi, asta deoarece Nelu Roșca, actualul lider sindical, angajat de administrație inspector pe protecția muncii, nu va scoate cincizeci plus unu din voturile necesare câștigării, din prima, a funcției dorite. Roșca are de altfel un contracandidat serios în persoana tânărului Ovidiu Ilie Pinoșanu, conducător formație de lucru la Știucani, acesta bucurându-se de aprecierea colegilor din sindicat, care îl văd un tânăr corect și pregătit să lupte pentru schimbarea în bine a organizației.

pinosanuEra lui Roșca în fruntea Sindicatului Liber Cariera Roșiuța pare să fi apus, acesta având patru contracandidați pentru funcția de lider sindical la alegerile interne, care vor debuta la ora 6.30 și se vor finaliza la 23.00, când se vor închide urnele. În cursă au intrat de altfel Sorina Cocâr, aceasta mai candidând de câteva ori pentru Primăria Glogova, la alegerile locale, Dumitru Paulescu, Dan Pantelimon, dar și Ovidiu Ilie Pinoșanu, cotat cu șansele cele mai mari pentru intrarea în turul al doilea al alegerilor alături de Nelu Roșca. Deși se vehiculează că Roșca ar fi bătut palma cu Paulescu, Cocâr și Pantelimon pentru a coaliza împotriva lui Pinoșanu, deocamdată tensiunile interne sunt ținute în interiorul structurii sindicale pregătite totuși de un suflu nou.

mineri rosiutaCine are interese și cine nu!
Roșca conduce de altfel din 2013 sindicatul carierei miniere, tot acesta conducând organizația și după ce Constantin Severus Militaru, devenit deputat în perioada 2008-2012, a plecat în Parlament. Pe mandatul de parlamentar al lui Militaru, Roșca a condus structura sindicală din postura de prim-vicepreședinte. Nelu Roșca este de 16 ani în mișcarea sindicală de la Roșiuța, dar de scurt timp și-a aranjat un post călduț de inspector pe protecția muncii, bătând palma cu administrația CEO. Faptul că Roșca și-a urmărit interesul personal, folosind sindicatul pentru a-și atinge scopul, a fost taxat de membrii structurii sindicale.
În ceea ce îl privește pe tânărul Ovidiu Pinoșanu, acesta se află de 4 ani în sindicatul de la Roșiuța, este conducător formație de lucru la Știucani, locul unde este, de asemenea, consilier sindical. Structura de la Știucani numără 154 de membri. Tânărului nu i se poate reproșa că a fraternizat cu administrația ori că nu a tras cu sindicatul, motiv pentru care are șanse mari să îi reprezinte, în următorii ani, pe minerii de la Roșiuța, pe linie sindicală.

Secția de vot este organizată, marți dimineața, în sala de raport a Carierei Roșiuța la parterul unității. Peste 90% dintre sindicaliști sunt așteptați, azi, la urne.
Anamaria Stoica

4 COMENTARII

  1. Cred ca acest pinosanu care nu a participat la nici un protest pe vremea ciurdelului,ii sufla in dos lu’ Rosca ,nu in ceafa!Pai acest pinosanu a fost si este omul lui ciurel,a fost vazut si zilele trecute in compania lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here