Liderul USR a demisionat

419

USR este considerat marele perdant la nivel național în urma alegerilor de duminică. Estimările și datele parțiale de până acum arată că USR a obținut abia jumătate din voturile din 2019. Chiar dacă Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei, iar alianța „Dreapta Unită” – cel mai probabil, va obține cele mai multe mandate în Consiliul General București, la nivel național rezultatele sunt considerate slabe – pentru că au pierdut mai multe primării. La sectoarele 1 și 2, rezultatele parțiale indicau o victorie pentru candidații PNL și PSD.
Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat luni că a demisionat de la șefia partidului după scorul slab obținut la alegerile de duminică.
,,Vreau să încep prin a mulțumi tuturor românilor care ne-au dat votul lor ieri. Acest rezultat este sub așteptările pe care le-am avut noi și cei care ne-au încredințat votul lor și, desigur, am putea să vorbim despre cauze, să căutăm explicații, să găsim scuze sau să ne întrebăm dacă în România democrația mai este democrație, dar pentru mine, în întreaga mea viață, asumare a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp”, a spus Drulă într-o conferință de presă.
Cât despre votul la europarlamentare, dacă estimările și datele parțiale de până acum se vor confirma, Alianța „Dreapta Unită” ar putea avea cel mult patru eurodeputați.
Ludovic Orban, președintele partidului „Forța Dreptei” și unul dintre liderii Alianței „Dreapta Unită” crede că marea bătălie se va da la prezidențiale.
La nivelul județului Gorj, ADU a înregistrat un rezultat neașteptat de slab, la Primăria Târgu Jiu, Corneliu Răducan Morega (USR), obținând doar 5,2%, iar la Consiliul Județean, candidatul Nicolae Davițoiu (PMP) a avut un scor de 4,7 %.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here