Liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, la lucrările Consiliului Național al FNSAR!

1177

Ionel Ianc, liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, s-a întâlnit, la finalul săptămânii trecute, cu colegii săi din țară pentru a discuta despre problemele din sistemul sanitar, asta în cadrul Consiliului Național al Federației Naționale Sindicale ,,Ambulanța” din România(FNSAR). Aici s-au abordat, potrivit liderului sindical, totodată, vicepreședinte al FNSAR, teme importante privind statutul personalului operativ de intervenție cât și ordinul de ministru pentru atestatul asistentului medical din Ambulanță. Ianc susține că, în următoarele luni, la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj vor ajunge măcar trei noi autospeciale.

Lucrările Consiliului Naţional al FNSAR s-au desfășurat în perioada 27-31 martie, la Sinaia, fiind invitați să participe la acestea preşedinţii delegaţi cu drept de vot, membri din Biroul de conducere al organizaţiilor sindicale, cât şi alţi membri de sindicat cu rol de invitaţi. Pe lângă membrii FNSAR au mai fost prezenți reprezentanţi din partea Ministerului Sănătăţii și reprezentanţi din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – MAI. În acest cadru s-a discutat despre starea parcului auto şi necesarul de achiziţii de ambulanţe până în 2021, dar și despre repartiția de ambulanțe în semestrul I 2019, despre evaluarea stării de sănătate a personalului din Serviciile Publice de Ambulanţă şi vaccinarea preventivă a personalului operativ, s-au făcut propuneri de rezolvare privind situaţia juridică a clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea Serviciile Publice de Ambulanţă, dar s-au oferit soluţii de rezolvare a reparaţiilor şi a modernizărilor spaţiilor Serviciilor Publice de Ambulanţă.
Analiza proceselor din instanţă, a actelor de indisciplină, a accidentelor rutiere, a accidentelor de muncă şi a incidentelor care au fost în trimestrul III/2018 pe perioada intervenţiilor unde au fost implicaţi angajaţii din cadrul Serviciilor Publice de Ambulanţă a fost un punct important de pe ordinea de zi cum a fost și bugetul serviciilor de ambulanță pe anul 2019, dar și bugetul acordat pentru investiţiile aprobate pe anul 2019 în serviciile de ambulanță.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here