Liderul sindical Bivolaru: “S-a semnat CCM-ul la Minprest Serv!”

489

În cursul zilei de vineri, la sediul Minprest Serv Rovinari, s-a semnat Contractul Colectiv de Muncă pentru cei 1170 de salariați ai subunității aparținând Complexului Energetic Oltenia. Administrația și sindicatul majoritar au reușit această performanță, care se și impunea printr-o Hotărâre de Guvern, act care obliga părțile ca între 20 noiembrie-20 decembrie să negocieze grila de salarizare, prin trecerea taxelor de la angajator la angajat. În noul CCM al Minprest Serv s-au reintrodus ajutoarele de evenimente, adică deces, naștere copil, zilele de sărbătoare plătite, dar și acordarea de prime ocazionale, condiționate însă de buget.

Noul CCM al Minprest Serv va intra în vigoare cu începere din 1 ianuarie 2018. Liderul Sindicatului majoritar Solidaritatea Minprest Serv, Cosmin Bivolaru, consideră semnarea CCM drept un demers benefic pentru salariați.“Vineri, s-a semnat contractul, știut fiind că Minprest Serv nu a avut CCM anul acesta, începând din luna aprilie. Contractul prevede acordarea drepturilor salariale, în funcție de minimul pe economie, și reintroducerea ajutoarelor pe evenimente. Ne dorim ca, anul viitor, să putem să negociem salarii pentru fiecare angajat în parte, în funcție de meserie și răspundere, deoarece avem acum numeroși angajați care au ajuns la minimul pe economie. De exemplu, un inginer, un economist din Minprest ajunge să aibă, de anul viitor, minim pe economie ca și muncitorul necalificat. S-a luat o măsură în acest an de diferențiere, dar efortul făcut este estompat de creșterea din ianuarie a salariului minim pe economie. Sunt posturi libere la Minprest, pe partea de ELCFU, care nu sunt ocupate, deoarece oamenii fug de salariile extrem de mici. Vom încerca să reechilibrăm salariile, anul viitor, în așa fel încât să existe o diferență între calificați și necalificați, studii medii și superioare și între cei cu maximă răspundere și fără răspundere”, a declarat Cosmin Bivolaru, liderul de sindicat.

Tichete de la angajator, tichete și de la sindicat
De altfel, săptămâna trecută, odată cu salariile, angajații Minprest au primit și prima de Crăciun de 150 de lei sub formă de tichete de masă. În cursul acestei săptămâni, Sindicatul Solidaritatea Minprest Serv va oferi membrilor tichete cadou tot pentru sărbători.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here