Liderul PSD Gorj cere testarea tuturor persoanelor care intră în țară

661

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, consideră că Guvernul trebuie să ia măsuri pentru testarea tuturor persoanelor care intră în țară, indiferent dacă acestea vin din zone roșii sau galbene ale Europei, sau din alte zone ale lumii. Românul venit din Belgia, diagnosticat pozitiv cu COVID-19, care a intrat în contact cu peste 1.000 de persoane, este excepția care confirmă regula, spune deputatul de Gorj.
„În ultimele zile, am primit foarte multe mesaje pe Facebook de la români aflați în străinătate, precum și din țară. În primul rând, situația din România impune ca măsurile luate de Guvern să fie updatate permanent și rapid la situațiile nou apărute. (…) O mare problemă este aceea a românilor aflați peste hotare, cărora li s-a terminat contractul de muncă și care acum nu pot ajunge în țară, fiind blocați în diferite țări din Europa și nu numai. Situația lor este dramatică, deoarece sunt lăsați pe drumuri, iar singurul răspuns pe care l-au primit de la misiunile diplomatice din țările respective a fost că nu pot fi ajutați până pe data de 5 aprilie. Lucru care este inacceptabil”, transmite Weber.
În ceea ce privește județul Gorj, măsurile luate sunt eficiente, crede liderul PSD Gorj. „Drept dovadă, nu au mai apărut noi cazuri de infectare, conform ultimelor date publicate de Ministerul Afacerilor Interne. Materialele de protecție și dezinfectantele au fost comandate încă de la începutul crizei, ținându-se cont că am avut neșansa de a avea primul caz de infectare cu virusul Covid-19”, conchide parlamentarul de Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here