Liderul PNL, senatorul Iordache, contracte de 49 de milioane de lei cu Oltenia

7329

– Fostul lider al PNL, contracte cu CEO în valoare de peste 26 milioane de lei

Senatorul Ion Iordache este cap de afiș în investigațiile de presă din România, alături de omul de magnatul Gabriel Comănescu. Ambii sunt asociați în două firme și au interese uriașe în energie, mai exact în amenajarea de parcuri fotovoltaice în apropierea termocentralelor CEO.

Printre mizele celor doi sunt și stațiile electrice pentru conectarea la sistemul energetic național pe care le are termocentrala Turceni, acolo unde Ion Iordache deține peste 11,4 milioane de metri pătrați însemnând peste 1.100 de hectare de terenuri agricole, intravilane, forestiere, extravilane și luciurile de apă.”Un alt motiv pentru care sunt vânate aceste termocentrale sau împrejurimile lor este că ele, cândva, au funcționat la puteri foarte mari. Turceni la 3.000 de megawați, a avut opt grupuri proiectate, Rovinari a avut şase la peste 2000 de megawați cu totul, existând stații de evacuare putere, adică stații electrice funcționale în condiții foarte bune în apropierea acestor câmpuri fotovoltaice”, a spus, vineri, Laurenţiu Ciurel, fost director CE Oltenia, la Antena 3 CNN.
“Dacă se pune mâna pe aceste stații, prin închiderea termocentralelor, ceea ce vedem că se caută, aceste stații vor rămâne la dispoziția celor care fac investiția în fotovoltaice, scăzând costul investițional cu uneori poate să depășească chiar 40% această stație de evacuare de de putere. Și atunci și mai mulți bani rămân de cheltuit și profitul poate fi și mai mare”, a mai spus fostul director al Complexului Energetic Oltenia.
De- a lungul timpului, Ion Iordache s-a erijat în salvatorul CEO, alături de alți politicieni. Dar, în spatele acestei ”jertfe” stau 49 de contracte încheiate cu CEO, doar până în 2019. Datele se află în răspunsul dat de administrația CE Oltenia unei adrese trimise acum trei ani de Federația Națională a Muncii condusă de Constantin Crețan. Iar în 2023, firma pe care Ion Iordache a lăsat-o familiei când a intrat în politică, Ydail Construct SRL, avea lucrari de 20 milioane lei conform răspunsului dat de CEO Sindicatului Solidaritatea 2013. Federația Națională a Muncii a solicitat administrației CEO să fie informată și în legătură cu contractele încheiate de către CEO cu firma fostului lider PNL, Dan Vîlceanu. Astfel, CEO a încheiat cu firma familiei Vîlceanu, SC Trefo SRL, de la înființarea CEO și până în 2019, contracte în valoare de 26 de milioane de lei.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. A luat pnl ul, a luat prefectura, acum urmează lozul cel mare ,energia. Asta se visează președintele tari. La alegeri trebuie să-i arătăm calea spre lada de gunoi a istoriei , lui și adunaturi pnl isto – psd istă.

Comments are closed.