Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, lider şi în topul parlamentarilor gorjeni!

599
MoregaÎn vremea vacanţei parlamentare, să aruncăm o scurtă privire peste activitatea de peste an a aleşilor judeţului Gorj. Cel mai simplu este să analizăm datele statistice de la Senat, unde exemplul negativ îi aparţine senatorului PSD, Toni Greblă, care n-a deranjat pe nimeni. O situaţie extrasă de pe site-ul Senatului României ne arată că la senatorul Toni Greblă se trage linie, adică are zero interpelări, zero întrebări, zero propuneri legislative şi, nu-i aşa, fiind PSD-ul la putere, nici de vreo moţiune de cenzură nu poate fi vorba. N-a dormit chiar de tot în banca lui, în schimb, senatorul PD-L Ion Ruşeţ. Domnia sa are, totuşi, o interpelare. În rest, cei doi, este uşor de bănuit, au contat doar la numărătoarea voturilor! Ca o primă concluzie, mai veche, s-ar putea spune destule despre inutilitatea Senatului, ca o cameră legiuitoare în plus.

La propriu şi la figurat!

Mai bogată este reprezentarea Gorjului în Camera Deputaţilor, cu şase membri. Numai că, şi aici îi avem pe deputaţii Mihai Cosmin Popescu şi Victor Ponta cu zero interpelări şi tot zero la capitolul întrebări. Nu-i deloc întâmplător faptul că amândoi aparţin alianţei la guvernare PD-L – PSD. Fac figură aparte mai tinerii deputaţi Constantin Severus Militaru – cu 10 intervenţii – şi Mugurel Surupăceanu – cu 9, iar deputatul PSD Vasile Popeangă este pe aproape, cu 8.
De departe, incomodul politician al judeţului Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj, este şi cel mai incomod, adică şi cel mai activ deputat, cu un total de 23 intervenţii în plen. Recordul personal al distinsului deputat se bazează pe nu mai puţin de 11 interpelări, 3 întrebări, 5 propuneri legislative şi 4 participări la moţiuni de cenzură.
Ca să ne convingem de zbaterile politicianului Dan Ilie Morega este suficient să amintim două dintre temele abordate în interpelările sale adresate miniştrilor. Sesizând aberanta reducere cu 40% a bugetului medicilor de familie şi spitalelor, de către ministrul Sănătăţii, pesedistul Ion Bazac, el a criticat-o, constatând că această măsură duce la distrugerea medicinii de familie şi la prăbuşirea întregului sistem sanitar din România! Trimisul în Camera Deputaţilor Dan Ilie Morega nu i-a uitat nici pe ţăranii din fostele comune necooperativizate cu vârsta peste 65 ani, pentru care a solicitat ministrului Muncii, Marian Sârbu, extinderea aplicării pensiei sociale minime de 350 lei.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here