Liderul de sindicat de la SJA Gorj: ,,Suntem conduși de niște imbecili cărora, după ce că-s imbecili, nici nu le pasă”!

3986

Ionel Ianc, liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, a avut un mesaj dur pe pagina proprie de socializare legat de situația salariaților din sănătate. Nu este un secret că, 2600 de salariați din spitalele județului, SGASPC, Direcția de Sănătate Publică ori cabinetele școlare, membri ai Sanitas, sunt de miercuri în grevă japoneză pentru că nu li se respectă drepturile. Mai mult, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a rămas fără șase echipaje de urgență după ce, celor 11 noi salariați, angajați cu cinci luni, le-au expirat contractele la început de octombrie, SJA funcționând astfel cu mai puțin de jumătate din personalul necesar.

Ionel Ianc, liderul sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, a tras un semnal de alarmă legat de situația din sănătate, întrebându-se retoric ce ne-am face dacă nu ar mai lucra în sistemul de stat, ci în cel privat, asistentele, ambulanțierii și chiar medicii.
,,Peste toate, medicii, asistentele, infirmierele, brancardierii, șoferii de ambulanțe și care or mai fi ei, să mă ierte dacă nu-i numesc pe toți, toți omuleții ăștia, cu voia lui Dumnezeu, subliniez, cu voia lui Dumnezeu, se luptă pentru viețile oamenilor. Cât pot, cum pot și cu ce pot, atât cât le îngăduie și le ajută Dumnezeu. Dau din aripi, cât și cum pot ei mai bine, pentru că Dumnezeu dă aripi omului ca să dea din ele.
Toți oamenii ăștia ar putea lăsa totul baltă, în 24 de ore. Medicii să se care scurt pe doi în privat, la câte cabinete îi țin curelele zi-lumină și să câștige grupă, asistentele să se bage și ele în privat și pe asistență la domiciliu, tot pe bani grupă, infirmierele să se ocupe de făcut curat, spălat și călcat prin casele oamenilor, pe 170-200 de lei/zi, că atâta se plătește, iar șoferii, pe Uber sau alte d-astea, pe 1500-2000 de euro lunar.
Nu mai calculați și nu mai verificați, că este cum vă spun eu. Deci! Toți oamenii ăștia ar putea să o vireze scurt și să începem să repauzăm ca muștele în nor de flit. N-o fac, n-o virează și, așa cum am zis, cu voia lui Dumnezeu, se luptă pentru viețile noastre, riscându-și-le pe ale lor. Ați reținut, totul este cu voia lui Dumnezeu! Păi, în numele Lui Dumnezeu, noi putem să le respectăm munca și faptul că își riscă viețile lor și pe ale familiilor lor, ca să ne salveze nouă viețile”, se întreabă liderul de sindicat.
Ionel Ianc completează însă altfel: ,,știu, suntem conduși de niște imbecili cărora, după ce că-s imbecili, nici nu le pasă, care decid imbecil și nepăsător, dar nu despre ei este vorba, nu ei salvează vieți, ci omoară prin imbecilitate și nesimțire, ei stau în fotolii, sunt ocupați să fure și să dospească. Putem să nu ținem cont de imbecilii care ne scot din viață și din minți și să fim atenți doar la cei care nu pleacă la viețile lor, ca să le salveze pe ale noastre?
Putem, frate, să îi ajutăm dându-le de lucru măcar nu mai mult decât pot ei duce? La sufletele lor, puse în situația de a alege cine să trăiască și cine să moară – da, s-a ajuns la asta! – putem să ne gândim? Putem să-i scăpăm măcar de infernul ăsta?
Putem?”.
De pe 5 octombrie, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a rămas fără ultimii angajați. Cu cei 11 salariați se formaseră șase echipaje de urgență care au asigurat zecile de solicitări zilnice din județ. Conducerea SJA speră să îi poată readuce, cât mai repede, înapoi la muncă pe cei trimiși acasă. Pe perioada de stare de urgență, stare de alertă, în Gorj, doar în aprilie au scăzut numărul de solicitări, în rest acestea sunt în creștere. Pe o singură tură de noapte se primesc astfel în jur de 30 de solicitări, lunar fiind rezolvate peste 2700 de cereri de urgență venite din partea populației și a spitalelor din județ.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Sa taie pensiile nesimtite și sa angajeze personal. Iar cine nu e mulțumit de salariu sa meargă în privat. O tara pierduta guvernata ani de zile de oameni mediocri.

  2. Cand ati avut oameni care au lucrat ani buni pe ambulanta i-ati picat si ati bagat pe altii care n-au lucrat in viata lor… acum stati si plangeti fratilor ca nu mai vine nimeni la voi..josnic sistem… banu conteaza si atat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here