Liderii Manu Tomescu și Nicu Bunoaica s-au împăcat în stradă

838

* Manu Tomescu, mesaj de unitate: Lăsăm orgoliile deoparte!

Angajații CE Oltenia continuă să protesteze în centrul municipiului Târgu- Jiu, la câteva luni distanță după publicarea Legii 197/2021 în Monitorul Oficial, lege care reduce vârsta de pensionare la 52 de ani, în condiții speciale, și care încă nu se aplică. Acesta este motivul pentru care cei care au protestat, zilnic, în primele șase luni ale acestui an pentru recunoașterea condițiilor speciale de muncă, s-au reîntors în stradă.

,,Mi-am călcat pe orgoliu, pentru că altfel pierdem ce am câștigat în șase luni de proteste”
Astfel, după mai multe neînțelegeri, în care Nicu Bunoaica și-a acuzat camarazii (care i s-au alăturat imediat protestelor inițiate în februarie și continuate până la publicarea legii în Monitorul Oficial) că pactizează cu șefii sindicatelor mari, așa-numiții ,,boși sindicali”, viceliderul de la Sindicatul Energia Rovinari, Manu Tomescu, a trecut peste animozități și i s-a alăturat, din nou, lui Nicu Bunoaica: ,,Am fost jignit în mod nemeritat, dar mi-am călcat pe orgoliu și m-am dus să continui ce am început, în fața Prefecturii Gorj. Am vrut să transmit că fără unitate vom pierde această bătălie. Din acest motiv am luat legătura cu mai multe organizații sindicale din țară, fiindcă cei pe care îi reprezentăm asta așteaptă de la noi, nu certuri sau jigniri.
Ei așteaptă un calendar de proteste pe care, de altfel, l-am și stabilit. Săptămâna viitoare vor începe protestele la Iași, Deva, Craiova și Vâlcea, în zilele de 28, 30 septembrie și 5 și 7 octombrie. Cei care își pun speranțele în noi așteaptă să ne opunem, cu toată forța, acțiunilor pe care le fac politicienii puterii împotriva noastră. Noi trebuie să ne recuperăm drepturile și avem nevoie de unitate și solidaritate”, a declarat Manu Tomescu.

Împotriva liderilor de federații
Pe de altă parte, Nicu Bunoaica nu uită că principalii lideri de sindicat din CEO nu au sprijinit protestele pentru Legea 197, ba chiar că le-au ridiculizat de câte ori au avut ocazia, acuzându-i totodată că ocupă în mod nemeritat funcțiile de inspectori sociali și că fac permanent înțelegeri pe sub masă cu politicienii. Acesta crede că schimbarea lor este parte a soluționării problemelor din minerit și energie. În final, la protestele de marți, Nicu Bunoaica a promis că nu-i va mai ataca în spațiul public pe ,,boșii sindicali”, făcând apel și el la unitate. Astfel, cei doi lideri, Nicu Bunoaica și Manu Tomescu, și-au strâns mâna la protestele de marți, fiind prezenți în stradă și ieri, alături de alți zeci de protestatari. De asemenea, reprezentanții celor patru federații sindicale din CEO, Adrian Marciuc, Dumitru Pîrvulescu, Gelă Ionescu și Paul Constantinescu și-au depus semnăturile pentru acțiunile comune care vor avea loc la sfârșitul acestei luni și începutul lunii octombrie.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here