Liderii Federaţiei “Univers”, la raport în faţa minerilor şi a energeticienilor

413

Preşedintele Federaţiei “Univers”, Adolf Mureşan, a avut o întâlnire joi la Târgu-Jiu cu 300 de reprezentanţi ai minierilor şi energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia(CEO). Mureşan a vrut astfel să le arate sindicaliştilor cu cine face echipă din Gorj şi care sunt planurile structurii pentru perioada următoare. “Am venit să clarificăm cine discută problemele minerilor din CEO, asta în urma unui Consiliu Naţional al Federaţiei Univers”, a declarat Adolf Mureşan, înainte de a-l prezenta ca prim-vicepreşedinte pe Ion Ruşeţ, dar şi reprezentanţii “Univers” care se ocupă de zona minieră şi de zona energetică.
Întâlnirea cu reprezentanţii a aproape 12.000 de angajaţi ai CEO a conducerii “Univers” a fost una menită şi să tragă un semnal de alarmă salariaţilor. Semnalul a fost tras şi conducerii CEO cu care cei din conducerea ,,Univers” au avut apoi o întâlnire. “Au fost două teme discutate azi(n.r joi) cu activul de sindicat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu unde au participat peste 300 de persoane, reprezentanţii celor 11.500 de lucrători ai CEO. S-au tras şi mai multe semnale de alarmă pentru că s-a uitat trecutul şi privim spre viitor”, a completat Mureşan.
Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele Federaţiei “Univers”, a expus şi el presei, la fel ca Mureşan, temele discuţiei cu managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, dar şi îngrijorările sale legate de negocierea noului contract colectiv de muncă pe 2015-2016 şi negocierea actului adiţional. “Suntem extrem de precauţi în legătură cu negocierea actului adiţional şi a noului Contract Colectiv de Muncă pe 2015-2016. Ne îngrijorează şi piaţa de energie dar am speranţa că vom găsi soluţii să rozolvăm problemele pe care le avem”, a declarat prim-vicepreşedintele “Univers”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here