Liderii de federații, în minivacanță: ,,Directoratul CEO și-a asigurat pacea socială”

4768

* ,,Boșii sindicali”, condiții speciale de muncă pentru care nu au mișcat niciun deget, plus un spor de producție de 200 de lei, ei nemaifiind văzuți în cariere și termocentrale de ani întregi

În timp ce programul de lucru în cariere și termocentrale continuă, liderii federațiilor sindicale din CE Oltenia intra în minivacanță, majoritatea fiind inspectori sociali. Adică plătiți de companie, cu toate facilitățile oferite de acest job, pe lângă indemnizațiile din cotizațiile membrilor de sindicat.

,,Ne-au dat cei mai puțini bani. Noi muncim, ei stau acasă”
Acest fapt a fost taxat ca atare de vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu: ,,Am și eu o întrebare pentru boșii din sindicate care se laudă că ei dau ora exactă în C.E.Oltenia! Acum că tot vine Paștele, de ce n-au negociat ca și noi cei care lucrăm în subunitățile de producție la tură continuă, să putem opri utilajele, liniile tehnologice și instalațiile din cariere și termocentrale, ca să stăm și noi acasă ca ei, în minivacanță de vineri până marți, dacă tot ne-au dat cei mai puțini bani la aceste negocieri?”, a întrebat Manu Tomescu, cel care a condus protestele zilnice pentru Legea 197.

,,Situația e mult mai gravă acum”
Un alt lider al Pieței, Vasile Tivig, a reamintit și protestul de la Guvern, de acum doi ani, arătând că în tot acest timp cât cei care au făcut greva foamei pentru obținerea drepturilor conferite acum de Legea 197 – care are interdicție politică de aplicare – așa numiții boși sindicali se bucură de tot ce au câștigat, prin acțiuni de revoltă, sindicaliștii protestatari: ,,Doi ani de la începerea protestului extrem, de la Guvernul României!!! Protest fără de care, astăzi nu mai discutam de Condiții Speciale de Muncă în Carierele și Termocentralele C.E.OLTENIA!!!
Nu ne mai puneam problema, cine a fost primul? Oul, sau găina? Din păcate, situația este mai gravă, decât atunci… Mai gravă decât în urmă cu un an…Pentru salariați!!! Nu pentru liderii sindicali!!! Aceștia au avut grijă să-și mai atribuie niște ,,drepturi”:
– Încă 5 zile de ,,muncă sindicală” pe fiecare lună, în total 10 zile/Lună! Zile plătite în Condiții Speciale de Muncă!!!
– 200 Ron la Sporul de producție! Majoritatea fiind CFL-iști… Sau inspectori sociali… Plătiți în aceleași Condiții Speciale de Muncă…
Huzur nu alta…Bine că Directoratul și-a asigurat pacea socială!”, a fost mesajul lui Vasile Tivig.
Mihaela C. Horvath

3 COMENTARII

  1. Adevarata nebunie! Exista un proverb tibetan care spune ca nu poti pacali intotdeauna pe toata lumea, toate timpurile. Nu ma mir ca liderii federatiilor sindicale din CE Oltenia se bucura de privilegii, lasand in urma pe cei care contribuie cu greu la productie. Acesti lideri sindicali ar trebui sa fie constienti de responsabilitatea lor si sa-si ia angajamentul de a-i ajuta pe angajati sa obtina cu adevarat un tratament echitabil.

  2. „Colaborarea” trebuie recompensata. Ei sunt cei care ii reprezinta pe cei multi. Aveti grija sa incasati cotizatia mai bine decat ANAF-ul darile la buget. Si ocupati-va de organizarea „slujbei de pomenire” pentru CEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here