Lider sindical, găsit spânzurat la Jilţ Nord

162

usme jilt-turceniCaz şocant ieri pentru ortacii din zona Mătăsari după ce un angajat al Complexului Energetic Turceni, lider sindical în cadrul unităţii, a fost găsit spânzurat în apropierea locului său de muncă, decesul său fiind considerat accident de muncă.

Bărbatul a fost găsit fără suflare de colegii de muncă, în urma sa nefiind găsit vreun bilet prin care să fie explicat gestul. Ion Gârdu avea 49 de ani şi lucra ca maistru în cadrul carierei Jilţ Nord, trupul său neînsufleţit fiind observat atârnând într-un cablu aproape de ora la care colegii de muncă ai acestuia se pregăteau să termine programul de lucru.

O echipă formată dintr-un procuror şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-au deplasat la faţa locului pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs decesul, magistratul Mihai Lădaru din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru menţionând că moartea lui Gârdu este considerată accident de muncă întrucât aceasta s-a produs în timpul programului de lucru.

lupoaia1Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei, rudele şi cunoscuţii acestuia audiaţi de către procurorul de caz neputând să indice vreun motiv pentru care bărbatul să-şi fi pus capăt zilelor. Procurorul Mihai Lădaru declară că din discuţiile avute cu soţia lui Gârdu acesta se plângea în ultima vreme de greutatea rambursării unui credit bancar, femeia precizându-le anchetatorilor că soţul ei nu a făcut niciodată o problemă deosebită din acest aspect.

Senatorul PDL Ion Ruşeţ, preşedinte al Uniunii Sindicale Mine-Energie din cadrul CE Turceni, afirmă că familia lui Ion Gârdu va fi ajutată material de către membrii de sindicat şi complexul energetic. „Este inexplicabil gestul dumnealui, cu atât mai mult cu cât era unul dintre liderii noştri sindicali din zonă, era o persoană apreciată şi nimeni nu îşi dă seama ce l-a putut determina să recurgă la un asemenea gest. Sigur că noi vom ajuta material familia, aşa cum facem de fiecare dată atunci când dispare un coleg de-al nostru, deşi asta nu va recompensa niciodată pierderea suferită”, menţionează Ruşeţ. Ion Gârdu era căsătorit şi avea doi copii majori.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here