Lider sindical din SJA Gorj, la întâlnire cu ministrul Sănătății

2591

Ionel Ianc, liderul sindicatului reprezentativ din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, a fost prezent la București la Ministerul Sănătății. La întoarcerea din capitală, liderul de sindicat a transmis următoarele:

„În calitate de vicepresedinte al FNSAR am participat alaturi de colegii mei din biroul executiv al FNSAR la o serie de intalniri ce au avut loc atat la Ministerul Sanatatii cat si la Ministerul de Interne(Departamentul pentru Situatii de Urgenta). În cadrul acestor întruniri, am purtat discutii cu Ministrul Sanatatii, Ioana Mihăilă cât și cu secretarii de stat, iar la Ministerul de Interne, cu dl. Secretar de stat Raed Arafat si echipa dansului de la Departamentul pentru Situatii de Urgență.

Solicitarile noastre au fost legate de:

-lipsa de personal (definitivarea pe perioada nedeterminata a celor 1000 de posturi actual pe perioada determinata pentru Serviciile de Ambulanta)

-corectarea salariilor de baza atat al personalului operativ, cat si a tuturor categoriilor de personal din Serviciile de Ambulanta si sistemul sanitar.

-organizarea concursului national al functiei de mananger in Serviciile de Ambulanta

-modificarea si completarea legii 95/2006 

-finalizarea proiectului de ordin de ministru privind aprobarea normativului, pentru asigurarea tehnica si exploatarea autovehiculelor din dotarea SAJ.

Am mai solicitat introducerea in programul operational Sanatate intre anii 2021-2027, a Serviciilor Judetene de Ambulanta, acest lucru permitandu-ne sa construim sedii noi, sa renovam si sa imbunatatim pe cele vechi, cat si obtinerea finantarii pentru pregatirea continua a personalului operativ. Am adus în discuție și Elaborarea cât mai rapidă a normelor de aplicare si a ordinelor de ministru, simple si comune, in conformitate cu prevederile legii 5/2021, ca in conditiile in care angajatul mai doreste continuitatea activitatii de la varsta de 57 de ani, acesta sa o poata face prin depunerea unei cereri in acest sens, atat timp cat ii permite starea de sanatate. In urma argumentarii acestor cerințe, am obtinut promisiunea ca impreuna vom realiza obiectivele propuse”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here