Lider: „Capii țării nu s-au înțeles, nici până azi, cum să-și împartă ciolanul”

1326

– Nu au în fața cărui guvern să protesteze

Vicepreședintele sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a anunțat că protestele nu vor mai avea loc la București, pentru că minerii și energeticienii nu au în fața cărui guvern să protesteze.

Acesta spune că motivul pentru care, nici până în ziua de azi, politicienii nu au reușit să formeze un executiv este că ei nu au reușit să se înțeleagă ,,pe ciolan”. Manu Tomescu conduce încă protestele care au loc săptămânal la Târgu-Jiu, pentru deblocarea Legii 197/2021.
,,În urmă cu 3 săptămâni, am propus ca pe data de 15 noiembrie 2021 să mergem în fața Guvernului României, iar acolo să începem proteste pentru deblocarea legii 197, însă capii țării nu s-au înțeles nici până astăzi cum să împartă ciolanul, așa că România nu are nici acum, și se pare că nu va avea nici săptămâna viitoare, un guvern cu atribuții depline! Asta este România! Asta este țara în care trăim! Oricum, noi nu trebuie să cedăm și trebuie să luptăm până când legea 197 se va aplica în spiritul pentru care această lege a fost creată și adoptată în Parlamentul României! De când legea 197/2021 a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial, prin această lege, practic, nouă, minerilor și energeticienilor, ni s-au recunoscut în sfârșit condițiile speciale de muncă în care ne-am desfășurat și ne desfășurăm activitățile din carierele miniere și din termocentrale! Deci și noi, minerii și energeticienii, trebuie să beneficiem de toate drepturile prevăzute în legea pensiilor la condiții speciale de muncă, așa cum beneficiază și celelalte categorii profesionale încadrate în condiții speciale de muncă!”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here