Licitații reluate pentru cornul și laptele elevilor din Gorj

900

Consiliul Județean Gorj organizează noi licitații pentru furnizarea şi distribuția de lapte și cornuri pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial. În curând se încheie și al doilea modul de școală, iar elevii din județ primesc doar mere, deși programul guvernamental prevede inclusiv produse lactate și de panificație.

Este a treia licitație pentru produsele lactate și a doua pentru produsele de panificație.
Au fost depuse două oferte pentru distribuirea de cornuri în școli, dar firmele respective nu au prezentat toate documentele cerute și astfel au fost descalificate.
Licitațiile se vor relua la începutul lunii ianuarie 2023, bugetul alocat fiind de circa 3 milioane lei cu TVA.
În țară, multe licitații sunt blocate, în special cele pentru lapte și produse lactate pentru că nu sunt ofertanți. Principalul motiv este prețul prea mic oferit de stat, de doar 1,11 lei/porție/elev. Procesatorii nu pot acoperi toate scumpirile din costurile producției și transport.
Licitația pentru lapte și produse lactate are loc în Gorj pe 13 ianuarie 2023, valoarea estimată a contractului fiind de peste 1,3 milioane de lei.
Iar licitația pentru produsele de panificație este programată pentru data de 4 ianuarie.
Programul „Laptele și cornul” a fost introdus în 2002 ca un program social și a fost extins apoi pentru preşcolarii din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular. În prezent, de luna trecută, elevii din Gorj primesc doar fructe, respectiv mere.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here