Licitaţii pentru aparatură nouă la spitalul din Rovinari

597

Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ștefan” din Rovinari va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de circa două milioane de euro. Toate secţiile vor fi reabilitate şi vor primi echipamente medicale de ultimă generaţie.

Unul dintre contractele scoase la licitaţie presupune achiziţia de echipamente medicale pentru secţiile şi compartimentele spitalului. Unitatea sanitară pune la bătaie circa 800.000 de lei. Vor fi achiziţionate, între altele, un ecograf portabil performant, un defibrilator automat şi un electrocardiograf.
Cea mai mare sumă de bani este alocată pentru dotarea ambulatoriului. Cei peste 7,6 milioane de lei vor fi folosiţi pentru achiziţia de echipamente medicale din diferite ramuri (oftalmologie, radiologie imagistică, medicină internă). Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană. Spitalul va beneficia de un RMN şi computer tomograf, astfel încât rovinărenii nu vor mai fi nevoiţi să bată drumul până la Târgu-Jiu. În total, 32 de echipamente medicale de ultimă generaţie vor ajunge la unitatea medicală înfiinţată în urmă cu 30 de ani.
Mai mult, spitalul urmează să fie anvelopat, tot pe bani europeni. Autorităţile au reuşit să obţină 10 milioane de euro pentru reabilitarea energetică a unităţii medicale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here