Licitaţie pentru un nou computer tomograf

868

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu va achiziţiona noi echipamente medicale în valoare totală de peste 7 milioane de lei. Pe lista achiziţiilor se află un computer tomograf, un aparat Roentgen digital grafie şi scopie şi un aparat Roentgen mobil cu braţ C, folosit pentru intervenţii în blocul operator.
Computerul tomograf va funcţiona la spitalul de pe Tudor Vladimirescu, mai ales că pacienţii care ajung aici sunt trimişi pentru investigaţii la spitalul de pe strada Progresului.
Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 26 iunie, contractul fiind împărţit în trei loturi.
La sfârşitul lunii martie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat la Târgu-Jiu alocarea de fonduri pentru achiziţia de noi echipamente medicale. „Anul acesta, bugetul de investiții în sănătate este extrem de generos, astfel că vom finanța achiziții de echipamente performante în spitale, cu condiția ca, la solicitarea acestora, managerii să demonstreze că aceste investiții aduc plusvaloare actului medical, în concordanță cu nevoile populației”, a spus Sorina Pintea.
Ulterior, deputatul Mihai Weber a anunţat că spitalele din Gorj vor primi circa 200 de miliarde de lei vechi de la Ministerul Sănătăţii, în urma discuţiilor cu managerii de unităţi sanitare şi şefii de secţie.
Rămâne de văzut dacă aceste lucruri se vor concretiza sau rămân simple promisiuni electorale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here