Licitaţie pentru reabilitarea blocurilor din Ţicleni

724

Două blocuri din centrul oraşului Ţicleni vor fi reabilitate termic cu fonduri de la Uniunea Europeană. Ele au fost date în folosinţă în anul 1983, iar lucrările vor costa peste un milion de lei. Primăria urmează să desemneze constructorul, durata maximă de realizare a investiţiei fiind de cinci luni de la data semnării contractului.

Primăria Ţicleni a scos la licitaţie „serviciile de elaborare proiect tehnic, detalii de execuţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi lucrări de construcţii” pentru reabilitarea termică a celor două blocuri din centrul oraşului. Este vorba despre blocurile nr. 5 şi 40, de pe str. Petroliştilor, date în folosinţă în urmă cu mai bine de trei decenii.
Firmele interesate pot depune oferte până la finalul lunii, valoarea totală estimată a lucrărilor fiind de peste 1,2 milioane lei, fără TVA.
Cele două blocuri au patru etaje şi spaţii comerciale la parter. Primul imobil are două scări cu 28 de apartamente, în vreme ce blocul de locuinţe nr.40, înşiruit pe trei scări, deţine 40 de apartamente.
„Obiectivul general al proiectului vizează creşterea eficienţei energetice, prin derularea de lucrări de intervenţie cu scopul termoizolării şi reabilitării celor două blocuri. Lucrările de proiectare se referă la executarea unor lucrări de modernizare şi reabilitare termică a clădirii prin placarea cu sisteme termoizolante a pereţilor exteriori, a planşeului terasă şi schimbarea tâmplăriei din lemn şi metal”, se arată în documentaţia aflată pe portalul de licitaţii publice.
Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor. Contractul de finanţare a fost semnat la începutul lunii octombrie 2018, iar lucrările vor dura maximum cinci luni de la data semnării contractului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here