Licitaţie pentru formarea a 2.000 de experţi în dezvoltare durabilă

1385

Secretariatul General al Guvernului anunţă pe SEAP licitaţie pentru formarea şi calificarea unui număr de 2.000 de experţi în dezvoltare durabilă. Formarea unui corp de experţi în dezvoltare durabilă pentru administraţia publică este una dintre ţintele incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit Agerpres, cei 2.000 de participanţi la programul postuniversitar vor urma sesiuni de curs care vor cumula 220 de ore, formate din cele 180 de ore conform standardului ocupaţional, plus 40 de ore pentru aprofundare, care se va realiza în funcţie de interesul individual al fiecărui participant şi de specificul regiunii din care provine, reiese din anunţ.
”La finalul programului, este de aşteptat ca participanţii să devină agenţi ai schimbării în comunităţile pe care le deservesc, echipaţi cu un set de competenţe care să le permită să genereze soluţii de dezvoltare durabilă, să evalueze impactul acestor soluţii, să influenţeze politicile publice pentru a fi aliniate cu strategia naţională de dezvoltare durabilă şi să îmbunătăţească strategiile de comunicare cu comunităţile în contextul dezvoltării durabile”, se arată în anunțul SEAP.
Contractul este împărţit în opt loturi, iar valoarea totală estimată este de 11.400.000 lei. Programul este finanţat prin PNRR. În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va avea o pondere de 40%, experienţa coordonatorului de contract – 15%, metodologia de prestare a serviciilor – 25%, planificarea adecvată a resurselor tehnice şi umane – 20%. Termen limită pentru primirea ofertelor este 24 iulie. Durata contractului va fi de 12 luni, iar perioada include şi timpul necesar emiterii certificatelor de atestare a competenţelor profesionale şi evaluarea rezultatelor programului de formare.
”Secretariatul General al Guvernului, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD), şi-a asumat în cadrul PNRR realizarea reformei administraţiei publice prin promovarea şi coordonarea unei politici publice coerente de dezvoltare durabilă la toate nivelurile şi în toate sectoarele statului, cu focus pe transformare digitală şi creşterea relevanţei/utilizarea abordării ştiinţifice în politicile publice de dezvoltare durabilă”, se mai specifică în anunţul de pe SEAP.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here