Licitație de zeci de milioane de euro pentru transportul din Gorj. Contract pe 10 ani!

9543

Consiliul Județean Gorj organizează o licitație deschisă pentru delegarea gestiunii serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, cu autobuze și microbuze, pe teritoriul judeţului. Contractul este împărțit în 30 de loturi și are o valoare estimată la 333.122.287 lei, fără TVA, adică peste 67 de milioane de euro. Durata contractului va fi de 10 ani.

Serviciul cuprinde un număr total o sută de trasee, structurate în 30 de grupe. „Transportul public de călători între diferitele localități ale județului Gorj se realizează pe rețeaua de drumuri naționale, județene și comunale. Lungimea totală a reţelei rutiere a judeţului Gorj este de 2.231 km, din care 383 km drumuri naţionale, 837 km drumuri judeţene, și 1.011 km drumuri comunale”, potrivit caietului de sarcini.
Ofertele pot fi depuse de către firmele de transport interesate până la data de 1 august. În prezent, serviciul de transport public judeţean este asigurat de un număr de 31 operatori.
Atribuirea traseelor se va face prin utilizarea criteriului „cel mai bun raport calitate-preţ”, precum şi a altor factorilor de evaluare prevăzuţi în documentaţia de atribuire, factori care includ aspecte calitative, de mediu sau sociale în legătură directă, obiectivă şi relevantă cu obiectul contractului.
Astfel, preţul va conta în procent de 24% din ofertă, iar norma de poluare a autobuzului – 10%. Cel mai important factor de evaluare va fi vechimea medie a parcului de autobuze – 30%.
Cu toate că în localităţile urbane şi chiar în unele comune staţiile publice de transport sunt amenajate, oferind adăpost și protecţie şi în unele cazuri chiar şi locuri de şedere, în multe localităţi rurale astfel de amenajări lipsesc, iar călătorii aşteaptă fie pe trotuar sau pe marginea carosabilului.
Cele trei autogări de la nivelul judeţului dispun de săli de aşteptare, peroane de plecare, de birou de informaţii şi panouri informative cu orele de plecare/sosire ale curselor pe trasee şi indicarea peroanelor de plecare.
Tarifele de călătorie se aprobă către consiliul judeţean în baza tarifului mediu pe km/loc ofertat de către operatorul de transport rutier desemnat câștigător al licitației.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here