Licitație de zeci de milioane de euro pentru drumurile din Gorj. Se caută un singur constructor. Contract pe patru ani!

494

Consiliul Județean Gorj a scos la licitație lucrările și serviciile de reparare și întreținere a drumurilor județene. Se dorește încheierea unui acord-cadru, pe patru ani, cu un singur operator economic. Valoarea maximă estimată a contractului depășește 36 de milioane de euro fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, pe durata acordului-cadru se vor atribui minimum patru contracte subsecvente (cel puțin câte unul pentru fiecare an) și maximum 16 contracte subsecvente (de regulă, trimestrial, pe parcursul celor ani). Valoarea contractului este cuprinsă între 59.187.154,94 de lei și 177.452.141 de lei.
Licitația este una deschisă, iar componenta financiară contează în proporție de 90% în vederea stabilirii ofertei câștigătoare.

Încă mai sunt drumuri de pământ
„Rețeaua de drumuri publice județene este constituită dintr-un număr de 34 de drumuri, cu o lungime totală de 834,592 km, din care 784,801 km modernizați, 37,486 km pietruiți, 11,929 km de pământ și 0,380 km pavaj, cu o stare de viabilitate precară, determinată atât de structura rutieră îmbătrânită și ieșită din perioada normală de funcționare (circa 75%), cât și de traficul de mare tonaj, în continuă creștere pe marea majoritate a acestora”, potrivit caietului de sarcini.
Data limită pentru depunerea ofertelor este 20 august, ora 15.00.
Ultimul contract-cadru a fost încheiat în anul 2016. A fost câștigat de asocierea de firme SC Ydail Construct SRL, SC Romstrade SA şi SC Metalcolect PROD SRL.
Firma lui Ion Iordache a oferit atunci cu două milioane de euro mai puțin decât ofertantul de pe locul doi, respectiv falimentara IDP, firma Consiliului Județean Gorj.
I. IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here