Licitaţie cu cântec! Concesionarea islazurilor din Bengeşti-Ciocadia, stopată pentru târgul de Florii

355

Licitaţia privind concesionarea islazurilor comunale din Begeşti-Ciocadia, care trebuia să aibă loc, luni, prin deschiderea ofertelor, nu s-a mai realizat, autorităţile anunţând că s-a amânat, fără să motiveze de ce s-a luat decizia în cauză. Localnicii bănuiesc că autorităţile au realizat că dacă dau în concesiune islazurile, târgul de Florii de duminică, nu se mai putea organiza decât dacă se plătea o taxă de închiriere noului concesionar. Sunt şi cetăţeni care susţin însă că licitaţia s-a amânat, deoarece autorităţile ar încerca să o fraudeze şi să încredinţeze terenul unui cioban cunoscut mai bine în comuna vecină. Este vorba despre Petre Golu, cel care a concesionat pe un preţ de nimic Muntele Galbenu şi Muntele Bălescu, pentru primul fiind mai multe litigii pe rol.

petre golu insConcesionarea islazurilor din Bengeşti-Ciocadia, în special a două dintre ele, este cu cântec, după ce printre solicitanţii la licitaţia amânată din motive necunoscute, s-ar fi înscris un cetăţean din localitate care are transferate oi de la ciobanul Petre Golu. Cel din urmă şi-ar fi construit ilegal un saivan la marginea localităţii, spun cetăţenii din zonă, pentru care nu ar deţine autorizaţii de construire şi nici avizele necesare. Autorităţile din Bengeşti nu au luat însă nicio măsură pentru intrarea în legalitate a ciobanului cu atât mai mult, cu cât se aude că i-ar facilita obţinerea unuia dintre islazurile scoase la mezat luni.
Cei care au depus oferte la licitaţie se simt prostiţi de autorităţile care au oprit-o ilegal, fără ca să aibă şi aprobarea Consiliului Local.
Contactat telefonic, primarul Victor Giogia nu a răspuns, deşi ar fi putut astfel să explice ce s-a întâmplat cu licitaţia respectivă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here