Liceul ,,Gheorghe Tătărescu” Rovinari, lider în accesarea proiectelor Erasmus+

2686

Liceul “Gheorghe Tătărescu” din Rovinari se numără printre primele instituții școlare din județul Gorj în accesarea proiectelor Erasmus+ finanțate de Comisia Europeană în domeniul educației. Așadar, la momentul actual sunt implementate 5 proiecte Erasmus+ pe Acțiunea cheie 2, Parteneriate strategice de cooperare pe domeniul educație școlară.
Ultimele două proiecte accesate la Apelul de propuneri de proiecte 2021 sunt:
-DigiSchools KA220, care are ca obiective îmbunătățirea competențelor digitale elevilor și cadrelor didactice pentru implementarea educației la distanță, dar și educației hibrid, suportul și incluziunea elevilor din medii dezavantajate pentru reducerea riscului de excluziune socială, implementarea unor rezultate tangibile, respectiv R1 – crearea unei aplicații pentru mobil care să ajute toți factorii implicați în educație și R2 – crearea unui web-site educațional cu secțiuni destinate cadrelor didactice. Partenerii implicați sunt licee din România, Turcia, Lituania, Portugalia și Universitatea de Științe Aplicate din Isparta, Turcia.
-Nothing is more precious than health – KA 210 – un proiect la scară mică în cadrul parteneriatelor strategice în educația școlară care are ca scop dezvoltarea competențelor elevilor și cadrelor didactice în ceea ce privește comportamentele de viață sănătoasă, găsirea metodelor inovative, atitudini, implementarea unui stil de viață sănătos. Partenerii de proiect sunt licee din Lituania, România, Turcia, Italia.
Începand cu anul școlar 2021-2022, Liceul “Gheorghe Tătărescu” a desfășurat 3 mobilități în cadrul proiectelor derulate, respectiv: Septembrie 2021 – Antalya – C1 în proiectul “The future of education with Youtube-Youtuber”, Octombrie 2021 – Rovinari C2 în proiectul “Promoting Awareness of Gender Equality” și Noiembrie 2021 – Popovo, Bulgaria în proiectul PAGE-C3. Ultima mobilitate Erasmus+ s-a desfășurat în orașul Popovo din Bulgaria și a implicat un număr de 6 elevi și 2 profesori. Scopul acestei mobilități a fost de a crește gradul de conștientizare cu privire la egalitatea socială de gen în antreprenoriat și la cetățenia digitală. Activitățile i-au ajutat pe elevi să adopte comportamente pozitive pe aceste subiecte, dându-le șansa de a-și îmbunătăți spiritul antreprenorial și de a experimenta viața reală, valori și cultura europeană.
Toate aceste proiecte Erasmus+ cresc șansele elevilor de a-și îmbunătăți cunoștințele pe temele vizate, de a învăța și respecta cultura altor naționalități, de a lua parte la un scop comun, de a învăța ce înseamnă colaborarea, incluziunea, acceptarea. Pentru derularea acestora se implică elevi, profesori, părinți, dar și Primăria orasului Rovinari, comunitarea locală.
Coordonator proiecte Erasmus+, Prof. Lăcrămioara IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.