Liceul Energetic Târgu-Jiu: Ofertă educaţională de top pentru absolvenţii de gimnaziu

1442

Anul şcolar 2016-2017 va demara din septembrie cu noi emoţii pentru elevii de gimnaziu care îşi vor începe viaţa de liceu. Specializări ce pot aduce un renume elevilor ori o meserie bine căutată, se regăsesc în oferta educaţională a Liceului Energetic Târgu-Jiu.

Ofertă educaţională de top pentru anul şcolar 2016-2017! Astfel pot fi descrise specializările puse la dispoziţie de Liceul Energetic şi cadrele didactice de aici. “Alege inteligent!” este sloganul care îi îmbie pe viitorii liceeni să aleagă înscrierea la Liceul Energetic. “În domeniul nostru de pregătire pentru anul 2016-2017, abordăm o paletă largă de specializări din domeniul energetic şi ca exemplificare aş da la nivel liceal electronică şi automatizări, electrotehnică, mecatronică. La nivel profesional, este vorba de sudori, operatori cazane şi turbine, la şcoala de maiştri avem electromecanică, automatizări, aparate de măsură şi control, iar în şcoala postliceală avem tehnician electro-energetică. Toate aceste specializări sunt susţinute de o dotare corespunzătoare a claselor şi continuă activitatea noastră în ceea ce priveşte dotarea pentru viitor. Este nevoie de o dotare tehnică de specialitate şi de actualitate pentru că, altfel, absolvenţii ar pleca necompetitivi. Ca urmare, îndemnăm pe toţi cei care vor să aibă o pregătire de specialitate şi cu rezultate bune la bacalaureat şi la facultate să vină spre noi!”, a declarat Ionel Oană, directorul Liceului Energetic Târgu-Jiu.

oferta1Mediu de învăţare ambiant şi accesibil
Cadrele didactice ale Liceului Energetic au o bună pregătire profesională, facilitându-le absolvenţilor de şcoală generală, implicit viitorilor liceeni, metode pedagogice uşor de înţeles, însă, în acelaşi timp, creând o competitivitate cu liceenii altor unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu.
“Aş vrea să vin în ajutorul absolvenţilor învăţământului gimnazial prin a le răspunde la o întrebare simplă: de ce să aleagă liceul nostru? În primul rând, pentru calificările cu mare căutare pe piaţa forţei de muncă, cu care noi le oferim pentru pregătirea lor viitoare, pentru baza tehnico-materială necesară în procesul instructiv-educativ. De asemenea, pentru seriozitatea şi pregătirea profesională a colectivului de cadre didactice din şcoala noastră şi, nu în ultimul rând, pentru viaţa frumoasă de licean pe care noi încercăm să le-o oferim prin activităţile extra-curriculare pe care le organizăm permanent”, spune Eugenia Pasăre, şefa catedrei tehnice.
“În calitate de responsabil al catedrei de limba şi literatura română a acestui liceu, pot spune că principala oportunitate a liceului nostru este derularea unor activităţi extra-curriculare în strânsă corelaţie cu obiectivele instituţionale. Aceste activităţi se derulează în urma încheierii unor parteneriate cu instituţii de cultură la nivel local, judeţean şi nu numai, în urma cărora elevii noştri au posibilitatea de comunicare şi cunoaştere. Menţionăm în acest sens, multiple premii naţionale şi internaţionale obţinute de elevii noştri la concursuri cu tematică literară şi cultural-artistică. În egală măsură, în ultimii ani, în liceul nostru, se derulează Simpozionul Naţional Triadă resurse-reciclare-recondiţionare în oglinda viitorului, care adună anual sute de participanţi, cadre didactice şi elevi deopotrivă. Aş menţiona revista liceului nostru, Impuls, în paginile căreia pot publica toţi cei care stăpânesc arta cuvântului”, a declarat şi Gheorghiţa Clipicioiu, şef catedră limba şi literatura română.

oferta2Te distrezi învăţând!
Oferta educaţională cu care an de an Liceul Energetic Târgu-Jiu iese pe piaţa locală îi face mândri pe elevii acestei unităţi de învăţământ, bună parte dintre aceştia fiind de acord că liceul este un avânt către viaţa cu care vor da piept după încheierea învăţământului liceal. “Ce pot să spun despre Liceul Energetic din Târgu-Jiu este că aici am petrecut patru ani minunaţi alături de colegi extraordinari şi cadre didactice despre care am doar cuvinte de laudă, dovedindu-se a fi oameni minunaţi şi înţelegători la orice problemă. Aici am avut ocazia să îmi arăt aptitudinile în cadrul Consiliului Elevilor, în care se organizează diferite activităţi pentru elevii liceului. Vă pot garanta că aici o să găsiţi un liceu în adevăratul sens al cuvântului”, spune Camelia Fometescu, elevă în clasa a XII-a.
“Orice elev îşi doreşte să ajungă la un liceu unde învăţatul şi amuzamentul se ţin de mână. Liceul Energetic este liceul unde te distrezi învăţând şi înveţi distrându-te, iar partea cea mai bună este că vă puteţi convinge singuri de acestea. Fii inteligent, intră în joc!”, adaugă şi Robert Geică, elev în clasa a XII-a.
“Primul lucru care mi-a plăcut şi m-a făcut remarcabil la acest liceu, a fost relaţia elev-profesor, o relaţie strânsă, copleşitoare şi educativă. Există şi diferite concursuri ce se desfăşoară în interiorul/exteriorul liceului (tabere, excursii, concursuri sportive). Alături de aceste concursuri există profiluri bune care prin rezultatele obţinute te pot îndrepta spre o bursă. Liceul e implicat în multe proiecte europene. Eu zic să te bagi!”, îi îmbie pe viitorii liceeni şi Dragoş Cărăgui, elev în clasa a XI-a a Liceului Energetic.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here