Liceul Energetic NU A SOLICITAT niciodată comasarea cu CNET ori cu Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu

242

Conducerea Liceului Energetic din Târgu-Jiu a transmis, miercuri, Gorjeanul un comunicat de presă pentru a clarifica astfel informațiile apărute în mass-media locală în ultimele zile, legate de o așa-zisă comasare a acestei unități de învățământ liceal din municipiu, fie cu Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, fie cu Colegiul Tehnic Nr 2 din Târgu-Jiu. Potrivit, directoarei adjuncte prof.Antoaneta Butoarcă și a directorului prof.Vasile Udroiu, niciodată unitatea de învățământ în cauză nu a solicitat această mult vehiculată comasare. Mai mult, Liceul Energetic din municipiu are personalitate juridică și îndeplinește toate condițiile legale pentru a funcționa și în anul școlar 2019-2020.

“Liceul Energetic Târgu-Jiu are în școlarizare în acest an clase pentru: școala profesională, liceu tehnologic, învățământ postliceal și școală de maiștri (nivele de învățământ 3, 4 și 5), îndeplinind toate condițiile (spații dotate corespunzător, resursă umană calificată, acreditări ale tuturor specializărilor), susținere a examenelor finale și emitere a actelor de studii absolvenților noștri. Principalele domenii de studiu în care școlarizăm elevi sunt: electronică și automatizări, electric, electromecanic și mecanic. În septembrie 2018 Liceul Energetic a încheiat cu succes proiectul sponsorizat de către Compania OMV Petrom cu o valoare a grantului de 20 000 euro, prin care a fost creat un laborator nou, dotat cu tehnologie de ultimă generație pentru domeniile electronică, electrotehnică și electromecanică”, transmite conducerea liceului, prin intermediul comunicatului de presă. Documentul este completat și cu alte informații care atestă că, în prezent, Liceul Energetic, în parteneriat cu Compania Distribuție Energie Oltenia, derulează un proiect pentru domeniul energetic, a cărui valoare, deja a depășit 20 000 euro. “Prin acest proiect s-a asigurat în anul școlar 2017-2018: amenajarea unui laborator de energetică la standarde europene, stagii de pregătire practică a elevilor la operatorul economic, ateliere de dezvoltare personală a elevilor, burse de performanță, tabere de dezvoltare personală. Prin proiect operatorul economic asigură aceleași facilități în acest an școlar, dar și pe termen lung”, se completează în comunicatul respectiv.

Liceul nu se vrea monedă de schimb!
Mai mult, se comunică, de asemenea că, începând cu luna decembrie 2018, în școală va intra în implementare “Micul proiectant“, un proiect cu o valoare de 10 000 euro, sponsorizat de către Compania OMV Petrom. “În perioada 2018-2022 Liceul Energetic derulează proiectul ROSE coordonat de Ministerul Educației Naționale, având o valoare a grantului de 152 000 de euro, bani investiți în dotare și programe de educație remedială cu elevii, în vederea creșterii promovabilității examenului de bacalaureat și integrarea în învățământul universitar și/sau pe piața muncii a absolvenților școlii noastre. Generații întregi de absolvenți ai liceului nostru sunt astăzi specialiști apreciați în domeniu și se consideră jigniți de faptul că unitatea noastră școlară devenit monedă de schimb a factorilor decizionali actuali”, mai spun cei doi decidenți ai liceului cu mențiunea că au “un blazon de onorat”. “Avem tradiție, avem specialiști, avem dotări și mai ales avem dorința ca și cei care ies de pe băncile școlii noastre să fie mândri că au făcut parte din marea familie a Liceului Energetic. În acest sens asigurăm părinții, elevii, reprezentanții administrației locale că îndeplinim toate condițiile și avem capacitatea de a susține și dezvolta un învățământ de calitate, de a oferi operatorilor economici tineri absolvenți bine pregătiți profesional, capabili să facă față cerințelor pieții muncii actuale. În conditiile în care importanți operatori economici din domeniul energetic își au sediul în Târgu-Jiu și garantează de peste 40 de ani siguranța Sistemului Energetic Național propunerea de comasare a Liceului Energetic cu oricare unitate școlară reprezintă, din punctul nostru de vedere, o imensă eroare managerială a celor care au adus în spațiul public această idee”, se încheie comunicatul de presă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here