Liceul Bustuchin, în ancheta IŞJ Gorj

241

grup scolar bustuchinCa urmare a rezultatelor negative obţinute la examenul de bacalaureat de elevii Grupului Şcolar Industrial Bustuchin, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va face o analiză pentru a vedea ce nu a mers bine. Ca dovadă pentru promovabilitatea zero, stă site-ul şcolii din Bustuchin, unde chiar pe prima pagină, la performanţe şcolare, este scris „poiezie” în loc de poezie.

Toţi cei 58 de absolvenţi de la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin, care au susţinut examenul de bacalaureat anul acesta, au picat. Promovabilitatea zero, care s-a înregistrat la acest liceu, le-a dat de gândit inspectorilor şcolari, aceştia urmând să facă o analiză pentru a descoperi ce s-a întâmplat de niciunul dintre elevii cei care au susţinut examenul de bacalaureat, nu a promovat. La nivelul unităţi, doar trei elevi au avut note peste 5, însă nu a fost îndeajuns pentru a promova. Încă Pag 4un motiv care dovedeşte că Grupul Şcolar Industrial Bustuchin merită o analiză mai atentă, este faptul că pe site-ul liceului, în loc de poezie este scris „poiezie”, chiar la performanţe şcolare. Se pare că nimeni nu a sesizat această majoră greşeală, cu toate că „poiezie” este scris de ceva timp. Cel mai grav este că acest cuvânt, pentru care dicţionarul limbii române nu găseşte nicio explicaţie, se află pe pagina principală a site-ului liceului. Rezultatele destul de bune aduse de elevii Grupului Şcolar din Bustuchin în anul 2009, de la Concursul Naţional de Creaţie Literară a Elevilor „Tinere condeie” care s-a desfăşurat la Tismana, au fost eclipsate de greşeala în exprimare aflată pe site.

Primarul Ciocea dă vina pe profesori

ion ciocea facuta de mineDeşi au făcut numeroase investiţii în şcoală, autorităţile locale nu sunt mulţumite de rezultatele obţinute de către absolvenţii din Bustuchin. Aceştia dau vina pe sistemul de învăţământ şi pe profesorii care nu s-au implicat îndeajuns de mult în dezvoltarea mintală şi îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor, dovadă stând promovabilitatea zero. Edilul singurei localităţi din Gorj unde au fost picaţi toţi elevii care au susţinut examenul de bacalaureat, dă vină pe profesorii veniţi din alte localităţi să predea la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin. Ion Ciocea mai este de părere că profesorii trebuie să fie plătiţi după rezultatele examenului de bacalaureat. „E de vină şi sistemul. De fapt nu sunt de vină cei care au dat legea cu camerele de supraveghere, ci calitatea profesorilor. De frica noilor camere, aceştia nu i-au mai lăsat pe elevi să copieze. Profesorii ar trebui să ia bani după rezultatele elevilor. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat aici, de nu a trecut niciun elev”, a precizat primarul din Bustuchin. Pentru notele proaste pe care le-au primit absolvenţii de la liceul din localitatea pe care o conduce Ciocea, acesta mai, dă vina şi pe Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, care, spune el, a trimis în Bustuchin profesorii necalificaţi. „De vină mai este şi IŞJ Gorj. Ne-au trimis la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin câţiva profesori necalificaţi, pentru care nu au găsit posturi. Şi elevii au stat indiferenţi, nu au ştiu devreme că vor fi camere. S-au bazat pe copiat. Absolvenţii nu au fost bine instruiţi, dar cele vreo şapte cadre didactice care sunt de origine din localitate şi-au dat interesul. Ceilalţi vin la şcoală pentru salariu, nu îşi dau silinţa să înveţe copiii”, a mai declarat nemulţumit primarul din Bustuchin.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here