Liceenii pasionați de scurtmetraje, invitați la concurs

219

Liceenii pasionați de film sunt invitați să participe la cea de-a X-a ediție a Festivalului Național de Scurtmetraj ”FILMmic”. Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 17 aprilie 2017.

În concurs se va participa numai cu lucrări proprii, originale, ce nu au mai participat la alte concursuri. De asemenea, până la finalizarea concursului, lucrările trimise nu vor mai putea fi folosite pentru alte activităţi, filmul fiind la dispoziţia organizatorilor.
Scopul filmului trebuie să fie unul pur educativ, scenariul fiind concentrat pe aspecte ale vieţii şcolare. În film nu vor fi utilizate imagini fără drepturi de autor ale altor persoane ce pot împiedica difuzarea acestuia. Este obligatoriu ca realizatorii şi actorii filmului să fie din rândul elevilor instituţiei şcolare participante și sunt strict interzise folosirea unui limbaj obscen, îndemnele rasiste sau altele care atentează la integritatea elevilor. De asemenea, filmul nu trebuie să afecteze imaginea şcolii în general. Durata filmului va fi de maximum 8 minute, iar o echipă poate fi formată din cel mult 5 elevi îndrumaţi de un profesor.
Lucrarea va fi trimisă pe suport electronic (ex: CD/DVD) în dublu-exemplar la secretariatul Liceului Teoretic “Traian” (Liceul Teoretic “Traian”, Str. Traian, nr 55, Constanţa, județul Constanţa), însoţită de un sinopsis (rezumat) al filmului, precum şi de fişa de participare. Formularul de înscriere (fără semnături) se va trimite la adresele de e-mail filmmictraian@yahoo.com sau cretuangi@yahoo.com sau prin fax la 0341/405/827, pentru confirmarea participarii. Ulterior, fişa (cu semnături) se va trimite împreună cu lucrarea (filmul) şi sinopsisul prin poştă. Jurizarea lucrărilor se va face în luna aprilie, în evaluarea acestora urmând să se țină cont de mai multe criterii: originalitate, respectarea condițiilor de participare, calitatea imaginii, calitatea sunetului, scenariul, claritatea imaginii, interpretarea și creativitatea. Festivitatea de premiere a câștigătorilor va fi organizată în data de 19 mai.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here