Liceeni gorjeni, premiaţi la concursul „Adolf Haimovici”

305

Elevii gorjeni au obţinut două premii, două medalii şi două menţiuni la Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, ce s-a desfăşurat în perioada 11 – 13 aprilie, la Iaşi.

În perioada 11-13 aprilie 2013, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, împreună cu Asociaţia Profesorilor de Matematică ”Florica T. Câmpan”, Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial Iaşi şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi a organizat etapa naţională a Concursului de matematică aplicată ”Adolf Haimovici” – ediţia a XVII-a, competiţie la care au participat peste 600 de elevi din întreaga ţară. Concursul a fost organizat pentru clasele IX-XII, pe patru secţiuni: două pe filiera teoretică – profilurile ştiinţele naturii şi uman, respectiv două secţiuni pe filieră tehnologică – profilurile tehnic şi servicii.

Premii pentru patru liceeni gorjeni
Judeţul Gorj a fost reprezentat de 13 elevi din nouă unităţi de învăţământ.
Patru dintre aceştia au reuşit să obţină rezultate frumoase, fiind recompensaţi cu premii, medalii şi menţiuni. Astfel, Dan Adrian Popica, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Novaci, a obţinut premiul I şi o medalie de aur. La rândul său, Mircea Andrei Vasilache, elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Industrial Baia de Fier, a obţinut premiul II şi o medalie de argint. Alţi doi elevi gorjeni, Emanuel Ozon (clasa a XII-a, Liceul Energetic Târgu-Jiu) şi Mihai Tudoroniu (clasa a XI-a, Colegiul Tehnic Motru), au obţinut menţiuni. Medaliile au fost oferite de către Societatea de Ştiinţe Matematice din România, una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale din România şi una din cele mai vechi societăţi de matematică din Europa
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here