Liceean, la 47 de ani

133

ion barcaEste vorba de edilul comunei Turburea, Ion Bârcă, care, la vârsta de 47 de ani se poate lăuda că este elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Bârseşti. Dacă tot nu a reuşit să-şi termine studiile la vremea potrivită, primarul s-a gândit că nici acum nu e prea târziu să obţină o diplomă de bacalaureat, motiv pentru care s-a înscris la seral.

 

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, este pe cale de a obţine o diplomă de bacalaureat. Chiar dacă nu a reuşit să termine liceul la vârsta de 18 ani, edilul nu s-a descurajat şi, în ciuda faptului că activitatea de primar îi ocupă mare parte din timp, s-a gândit că nici acum nu e prea târziu să-şi Picture 019finalizeze studiile. Astfel, la vârsta de 47 de ani, Ion Bârcă își rezervă câteva ore pentru lectura suplimentară de clasa a XII-a. Edilul recunoaște însă că nu reuşeşte să dea prea des pe la orele de curs, fiind foarte ocupat cu treburile din primărie. „Da, sunt în clasa a XII-a. Am timp şi de activitatea de primar şi de şcoală. Mă descurc ca orice cetăţean, profesorii sunt înţelegători. Nu reuşesc să ajung chiar zilnic pe la cursuri. Toată treaba aceasta cu şcoala a fost o ambiţie. În viaţă trebuie să ai ambiţie ca să poţi trece prin ea. Este greu, ca pentru fiecare. Una e să ai 20 de ani, alta e să ai 47 de ani. Fata mea termină a doua facultate”, a declarat edilul-liceean din Turburea. Aceasta spune însă că nu are să continue studiile după finalizarea liceului: „Nu mă înscriu la nici o facultate. Pentru mine e de ajuns atâta”.

Centrul de Permanenţă, apreciat de cetăţenii din comună

Primarul se laudă însă şi cu realizările sale, fiind foarte mândru de ceea ce a reuşit să facă în comună: „Timp de 20 de ani în comuna Turburea nu s-a făcut nimic. Acum facem o şcoală modernă la Turburea. Am făcut o grădiniţă de jos, fără să alocăm nici un leu de la bugetul local. Avem o grădiniţă model cu care m-aş putea lăuda şi pe care aş putea să o compar cu grădiniţele din Târgu-Jiu”. Edilul din Turburea este mândru şi de Centrul de Permanenţă din comună, care s-a bucurat de un real succes în rândul cetăţenilor: „Este un lucru extraordinar de benefic pentru comuna Turburea şi pentru celelalte comune din jur. A început lumea să vină. Toate echipamentele sunt aduse de mine fără a aloca nici un leu din bugetul comunei”, a spus Ion Bârcă. Deschis de aproximativ o lună de zile, Centrul de Permanenţă din Turburea s-a dovedit a fi o iniţitivă primită cu entuziasm de locuitorii comunei, dar şi de locuitorii celorlalte comune din apropiere, oamenii înghesuindu-se pentru a primi îngrijiri medicale.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here