Liberi după ce i-au spart casa de nenumărate ori

296

Trei tineri reținuți pentru 24 de ore la sfârșitul săptămânii trecute de către polițiști pentru diferite spargeri de locuințe în care ar fi implicați dorm în continuare acasă, după ce procurorii au considerat că nu se impune arestarea lor, ci doar controlul judiciar. Unul dintre păgubiți a pățit-o însă de atâtea ori că omul nici nu mai știe câte lacăte a schimbat la uși și porți, ci doar că, la ultima ispravă, hoții i-au furat inclusiv camerele de supraveghere video pe care le instalase.
Cei trei suspecți, unul din Padeș și alți doi din județul vecin, respectiv din orașele Baia de Aramă și Drobeta Turnu Severin, au vârste cuprinse între 18 și 21 de ani. Polițiștii gorjeni, cei din Tismana și Padeș, i-au prins după ce i-au identificat ca fiind autorii unor spargeri date la case de vacanță ridicate la Cerna Sat. Păgubiții au constatat că le dispar în special televizoare LCD din case, dar și sticle cu băuturi alcoolice, pe parcursul cercetărilor anchetatorii ajungând la cei trei făptași. În week-end, suspecții au fost prezentați procurorilor de la Motru și Târgu Jiu, care i-au lăsat însă liberi, fiind convinși că măsura controlului judiciar este suficientă atât pentru a continua ancheta cu tinerii respectivi, dar și pentru a pune capăt furturilor.
Petre Mogoșanu, din Târgu Jiu, are casa părintească la Negoiești, lângă Baia de Aramă, și e vecin cu unul dintre cei trei tineri care pentru 24 de ore a ajuns în arestul IPJ Gorj. La cei 60 de ani ai săi, gorjeanul spune că a ajuns să se teamă inclusiv pentru viața sa, nu doar pentru bunurile pe care le mai are la Negoiești, asta după ce hoții i-au furat tot ce se putea de prin casă sau grădină, inclusiv puieți de pomi fructiferi. Culmea furtului în acest caz este că bărbatul investise recent câteva mii de lei pentru un sistem video de supraveghere, dar hoții au reușit să îi fure și camerele cu care el spera să le dea de urmă. Din cele opt camere puse pe cele patru laturi ale clădirii, doar una a mai rămas în pe zid fixată și asta doar pentru că hoții nu au ajuns la ea.
“Nu pot să cred că s-a ajuns atât de departe. Am fost de vreo opt ori la Poliție să depun plângeri peste plângeri, iar în cele din urmă renunțasem să mai reclam pentru că îmi spuneau că tot la mine sunt spargerile, că ceva nu e în regulă. E adevărat, nu era pentru că unul dintre hoți e vecin cu mine, l-am crescut de mic, iar el știa tot ce am prin casă. Mi-au luat inclusiv saci cu PET-uri goale pe care le-am adus aici ca să pun băutura din damigene în ele. Acum am rămas cu vinul și țuica în damigene. Culmea au atins-o când au furat camerele de supraveghere, niște camere performante, cu sistem de infraroșu, care făcea să vezi hoțul și noaptea. Au intrat în casă când nu eram eu aici, le-au jumulit și mi-au scris pe pereți să îmi pun sistem de alarmă. Au râs de mine și nu mai știu ce să fac, cu toate reclamațiile depuse la Poliție”, povestea ieri bărbatul, care mărturisește că s-a îmbolnăvit de inimă și de diabet de când are parte de aceste necazuri, ca el fiind și alți localnici aflați în situația să constate că orice sistem de închidere ar pune la locuințe hoții îi vin de hac și rămân și nepedepsiți de lege!
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here