Liberele de Paşte din CEO, completate cu concediu de odihnă forţat

229

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor intra în concediu de odihnă timp de zece zile, începând de astăzi(10 aprilie), ca urmare a scăderii consumului de energie electrică pe bază de cărbune, în lunile aprilie şi mai. Mai exact, liberele pentru Sărbătorile Pascale vor fi completate cu altele impuse de situaţia de fapt.

În cele zece zile vor veni însă la serviciu angajaţii din zonele cu activitate permanentă, cei de la livrări cărbune, asecări, precum şi cei care efectuează alte lucrări strict necesare. “În intervalul 10 aprilie-26 aprilie, salariaţii CEO vor efectua zece zile de concediu de odihnă aferent anului în curs. Excepţie vor face salariaţii din zonele cu activitate permanentă care lucrează în program de tură continuă, în termocentrale, precum şi la activitatea de livrări cărbune, pază, asecări şi alte lucrări strict necesare. Această măsură se datorează analizei datelor statistice ale pieţei de energie din ultimii ani, ce prezintă valori scăzute ale consumului de energie electrică în lunile aprilie-mai în care cererea de energie pe bază de cărbune este drastic scăzută, perioada fiind favorabilă energiilor regenerabile”, a declarat Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CEO.
În această săptămână, la mai toate sindicatele din CEO le-au fost virate în conturi şi cotizaţiile sindicale, asta în timp ce 17.300 de angajaţi ai companiei au primit, cu ocazia Paştelui, prime sub formă de tichete în valoare de 700 de lei de persoană.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here