Liberalul Pantelimon Manta, în locul lui Temelescu în CA-ul Medservmin

364

Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte de la Pandurii, reţinut şi acum cercetat de Parchetul General pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals în formă continuată, a figurat până săptămâna trecută în Consiliul de Administraţie(CA) al Medservmin SA, societate aflată în subordinea Complexului Energetic Oltenia. Şocant este că Temelescu a fost tolerat în această poziţie, ca şi reprezentat al sindicatelor, mai bine de jumătate de an, şi nu a fost restras din funcţie nici măcar în luna noiembrie când acesta a petrecut o noapte în beciul IPJ Gorj, alături de Marin Condescu. Întrunirea de săptămâna trecută a AGA Medservmin a reglat însă situaţia, Telemescu fiind eliminat din CA-ul societăţii şi înlocuit cu liberalul Pantelimon Manta. Acesta a demisionat la sfârşitul lunii martie din Consiliul Judeţean Gorj, unde figura ca şi consilier al PNL, dar a primit acum o altă funcţie remunerată de CEO, cu aproape 1000 de lei lunar.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a preferat să-l plătească, mai bine de jumătate de an, pe Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte de la Pandurii, din banii unităţii, deşi şefii structurii energetice îl blamau pe aghiotantul lui Marin Condescu în ieşirile lor publice legate de ilegalităţile făcute de foştii şefi de la CS Pandurii. Mai precis, Viorel Temelescu, deşi cercetat pentru ilegalităţi făcute la Pandurii, era plătit lunar cu aproape 1000 de lei, pentru şedinţa la care participa în CA-ul Medservmin. Mai mult, Temelescu reprezenta aici tocmai sindicatele recalcitrante la adresa conducerii CEO, lucru la fel de tolerat până săptămâna trecută.
Atunci, AGA Medservmin, compusă din inginerul Ilie Păunescu şi jurista Narcisa Turony, a decis ca Temelescu să fie înlocuit în CA-ul societăţii cu liberalul Pantelimon Manta, proaspăt ieşit din CJ Gorj, în urma altercaţiilor cu şeful PNL, Dian Popescu. Valentin Mogoe, directorul executiv al Medservmin SA confirmă schimbarea din CA, menţionând că Telemescu nu a avut pe parcursul lunilor petrecute în acest organism vreo altitudine incorectă faţă de colegii săi ori faţă de conducerea societăţii, dimpotrivă chiar.

Picture 005Soţia lui Temelescu, asistent la Medservmin
Chiar dacă Temelescu nu mai face parte din CA-ul Medservmin, soţia sa a rămas angajată a societăţii ca şi asistent medical. Soţia lui Temelescu câştiga, potrivit presei locale, în 2012 “doar” 8000 de lei lunar de la locul de muncă. Banii erau un mizilic însă faţă de banii aduşi acasă de soţ. Cu toate acestea, soţia lui Temelescu nu a ratat excursiile cu Pandurii, la meciurile din Europa League.

PSD l-a recompensat pe Manta
Pantelimon Manta este astfel, de săptămâna trecută, membru în CA-ul Medservmin, funcţie pentru care este remunerat cu aproape 1000 de lei lunar. Manta a primit postul fără obiecţii mai ales că rămasese, din proprie voinţă, fără postul de consilier judeţean în care a fost ales.
Acceptarea funcţiei demonstrează însă că relaţiile rupte ale acestuia cu PNL Gorj şi cu Dian Popescu nu se vor mai reînoda, Manta fiind apropiat PSD.
Din Consiliul de Administraţie al Medservmin fac parte Gheorghe Milosteanu ca preşedinte, dr. Viorel Stăniloiu, dr. Octavian Augustin Ţundrea, ec. Lavinia Cosneanu şi, acum, Pantelimon Manta.
În Comisia de Cenzori a Medservmin se va opera o schimbare la şedinţa imediat următoare, ec. Cristian Becheru urmând să fie înlocuit din acest organism.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Cine scrie aceste articole nu poate sa si verifice daca este adevarat?Cum poti sa ai un salariu de 8000 de lei ca asistenta?Verifica domnule statele de plata si vezi ca este diferenta intre 1200 si 8000………….Asta daca cunosti un pic de matematica!

  2. Ce cauta la CA ca sa faca si sa taca! Si pe bani grei!Ce aranja dirijoarea din anticamera lui Mogoe, aviza sotul in Consiliu. Era spalatura pe fata. Asa se fac in Romania…pe fata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here