Liberalul Morega îl vrea jos! – „Băsescu şi cu PD-L-ul său au aruncat România pe ultimul loc la nivelul de trai în U.E.”

1023

morega 2Liderul Partidului Naţional Liberal Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, a făcut unele declaraţii importante în contextul apropierii turului doi al alegerilor pentru Preşedinţia României.

Manipulator, mincinos, dement, acestea sunt cuvintele prin care l-a caracterizat liderul liberal de la Gorj, pe candidatul Traian Băsescu. Critici dure adresate contracandidatului pedelist, pe care Morega le-a completat cu alte afirmaţii de genul „Băsescu şi cu PD-L-ul său au aruncat România pe ultimul loc în comparaţie cu nivelul de trai din celelalte ţări ale Uniunii Europene. Acesta este pumnul pe care l-a dat Băsescu tuturor românilor, la fel cum l-a lovit pe acel copil”.

Potrivit unui comunicat de presă al PNL Gorj, Morega a menţionat: ”Este binecunoscut faptul că Partidul Naţional Liberal a hotărât, în forurile sale de decizie de la nivel central, să îşi menţină poziţia de desemnare a lui Klaus Johannis în funcţia de prim-ministru al României, persoană în jurul căreia s-a realizat o majoritate parlamentară formată din PSD+PC, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale. În acest moment, eu mă adresez tuturor membrilor şi simpatizanţilor Partidului Naţional Liberal: să vină la vot cu încredere şi să îl voteze pe Mircea Geoană pentru Preşedinţia României. De ce să îl voteze pe Mircea Geoană? În primul rând, Mircea Geoană este un om de concordie şi nu un om de dezbinare, aşa cum a fost Traian Băsescu. În al doilea rând, Mircea Geoană este un om care stăpâneşte foarte bine politica externă, fiind -o bună perioadă de timp- ambasador al României în Statele Unite ale Americii, dar şi ministru de externe al României.” Morega l-a criticat în termen duri apoi pe Traian Băsescu pe care îl acuză de scandalurile pe care le-a promovat. „Principala atribuţie a unui preşedinte este aceea de mediator, nu de a crea scandaluri între instituţiile statului, aşa cum a provocat şi promovat Traian Băsescu. Toată lumea s-a săturat de acest preşedinte care în loc să spună ce a făcut în cinci ani de zile de mandat, preferă să vină cu diversiuni şi atacuri la adresa unor oameni de afaceri care l-au susţinut să acceadă la Cotroceni, aşa-zişii moguli de presă care au fost lângă el tot timpul, inclusiv atunci când utiliza unele instituţii ale statului în interesul său personal. De ce aceşti oameni au devenit subit răi? Problema se pune când minte Traian Băsescu: atunci sau acum”, s-a întrebat retoric liberalul.
Dezaprobă lovitura minorului de către Băsescu
Morega condamnă, de asemenea, gestul lui Băsescu de pe filmul din 2004. ”Părerea mea este ca a oricărui om cu sensibilitate şi a unui tată ce are copii: dezaprob total gestul de a lovi un copil, mai ales că Băsescu a făcut acest lucru mârşav cu un minor pe care nu l-a văzut niciodată. Asta înseamnă că în locul aceluia pe care l-a lovit putea fi oricare dintre copiii noştri şi Traian Băsescu nu ar fi ezitat să îi expedieze un pumn în figură. Dacă la nivel internaţional există organisme specializate care acţionează dur împotriva celor care utilizează violenţa, chiar şi împotriva animalelor, mă mir cum Băsescu a scăpat basma curată până acum. De Băsescu şi pedelistul Răzvam Murgeanu a mai fost legat şi scandalul în care un om de afaceri, căruia i se demola chioşcul, a primit un cap în gură. Aşadar, cine vrea un cap în gură şi să îi fie bătut copilul, să meargă să îl voteze pe Traian Băsescu”, a declarat Morega. Preşedintele PNL Gorj a mai vorbit şi despre grupurile de interese din jurul lui Traian Băsescu. ”Trebuie să mai vorbim de o serie întreagă de oameni de afaceri pe care Băsescu i-a ocrotit părinteşte, dar să nu uităm şi de grupurile de interese economice care au mişunat pe la Cotroceni. Aici trebuie amintiţi ”regii asfaltului” care au prosperat sub Băsescu, respectiv Dorin Umbrărescu şi Costel Căşuneanu, cei care au făcut milioane de euro în această perioadă în care românii de-abia mai au ce pune pe masă, iar fiul lui Căşuneanu îşi cumpără un autoturism Bugatti Veyron, care costă circa două milioane de euro. Mai trebuie amintit aici şi schimbul de terenuri făcut cu Puiu Popovici, unde este apreciat un tun imobiliar de aproximativ 2 miliarde de euro. Cum explică Băsescu modul în care a luat casa din Mihăileanu atunci când era primar general, practic a înşfăcat-o, a pus ghearele pe ea, a fost iniţial o locuinţă de serviciu care a luat-o ulterior cu câteva zeci de mii de euro, iar ea face, aşa cum spun specialiştii, peste un milion de euro. Efectiv, primarul Băsescu a împroprietărit pe cetăţeanul Băsescu. Acesta ar face bine să explice şi cum fiica lui cea mare a luat un apartament de un milion de euro într-o zonă rezidenţială de lux. Mai sunt şi scandalurile cu armamentul în care a fost implicat fratele său, Mircea Băsescu, pentru că exista protecţia de la Cotroceni a fratelui său. Băsescu a mai fost implicat în fel de fel de afaceri necurate, inclusiv cele privind energia ieftină a ”băieţilor deştepţi”. Să nu uităm aici de Bogdan Buzăianu, de la Energy Holding, care spunea că nu ştie nimic despre această afacere, dar, culmea ironiei, el cobora din maşina lui Radu Berceanu, care era ministru la acea vreme. Buzăianu, ca să fie băiat deştept faţă de statul român, a făcut cerere de renunţare la cetăţenia română şi acum are doar cetăţenie elveţiană, fiind la adăpost de Parchetul General şi DNA.”
Dezinformarea, tactică de campanie a lui Băsescu
Dan Ilie Morega a mai atras atenţia cetăţenilor şi în privinţa dezinformării lui Traian Băsescu referitor ma mult discutatul referendum. ”Traian Băsescu este un dement care a distrus ţara, a dezbinat toate instituţiile publice şi le-a adus în pragul haosului. Potrivit art. 61 din Constituţia României <<Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării>>fiind alcătuit din Camera Deputaţilor şi din Senat. Referendumul care l-a făcut Traian Băsescu, şi de pe urma căruia a câştigat cel puţin 6 sau 7 procente, este o diversiune pe care a făcut-o în rândul cetăţenilor care cunosc mai puţin aceste probleme. Spun asta pentru că, în realitate, referendumul lui Băsescu nu are niciun fel de valoare juridică, este doar o simplă consultare. Numai cheltuielile care le-a făcut Băsescu în primul tur, şi aici uzitez de declaraţia pedesitului Bogdan Niculescu-Duvăz, ar fi de 175 de milioane, cam la fel cu bugetul cheltuielilor senatorilor şi deputaţilor în 4 ani de zile. Dacă mai adaugăm că în această campanie pentru turul doi va cheltui mult mai mult, vă daţi seama câţi bani cheltuieşte în realitate Băsescu, şi asta în vreme ce România geme în criza economică. Sumele cu care se cotizează la Băsescu sunt bani luaţi de la ciracii şi slugoii din teritoriu, cei care au sărăcit populaţia într-un hal fără de hal”, a declarat Morega prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă.
Taxe şi impozite crescute la maxim
Dan Ilie Morega a mai precizat, de asemenea, că: ”Ministrul PD-L-ist de Finanţe a crescut taxele şi impozitele la cote alarmante; el este doar un metalurg care a adâncit criza împreună cu ceilalţi membri ai guvernului PD-L. Noi puteam avea o criză uşoară ca o adiere de vânt, nu una uragan, aşa cum a făcut-o Traian Băsescu, deoarece guvernul PD-L a dus o politică ce a favorizat criza economică. Reamintesc aici numai taxa forfetară pe întreprinderile mici şi mijlocii, aspect care aproape a desfiinţat 200.000 de astfel de întreprinderi. Dezastrul economic pentru România va fi şi în următoarele şase luni de aici înainte, pentru că Băsescu şi PD-L-ul lui nu au făcut nimic altceva decât pomeni electorale. Cele mai mari împrumuturi ale României s-au făcut în perioada lui Băsescu, care a luat bani nu numai de la Fondul Monetar Internaţional, ci şi de la băncile din ţara, lucru care s-a întors ca un bumerang împotriva întreprinderilor mici şi mijlocii şi a persoanele fizice. Acesta este motivul datorită căruia nu trebuie să ne mai mire de ce dobânzile la creditele acordate de băncile din România sunt mai mari pentru persoanele fizice şi juridice decât în alte ţări din Uniunea Europeană”. În încheiere, preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat, de asemenea, că: ”Traian Băsescu a dezvoltat în România corupţia şi hoţia. Acesta este motivul pentru care Transparency Internaţional situează ţara noastră pe pimul loc la nivelul corupţiei şi la căderea nivelului de trai. Sărăcia a crescut de la 14,16% la 43% şi sunt mulţi oameni care nu mai sunt cuprinşi în astfel de statistici deoarece nu mai sunt luaţi în evidenţe. Liberalii au lăsat, în anul 2008, un şomaj de 5,2% , iar acum a ajuns la 10,7 % şi va creşte la 13% ca urmare a dezastrului lăsat de PD-L şi Băsescu. În anul 2008 erau 7.300 de şomeri, iar acum numărul acestora a ajuns la 16.000, din care numai 6.300 primesc ajutor de şomaj. Vă întreb, pe voi PD-L-işilor şi pe tine Băsescule, cele aproape 10.000 de suflete, ce pun pe masa de mâine, sau pentru zilele de Crăciun şi de Anul Nou? Cum vine Crăciunul şi Anul nou în sufletul lor? Cum poate acest mincinos şi manipulator de Băsescu să facă aşa ceva? Singura şsansă pentru România este ca Mircea Geoană să iasă preşedinte în 6 decembrie. Băsescu şi cu PD-L-ul său au aruncat România pe ultimul loc în comparaţie cu nivelul de trai din celelalte ţări ale Uniunii Europene. Acesta este pumnul pe care l-a dat Băsescu tuturor românilor, la fel cum l-a lovit pe acel copil. Locul lui Băsescu este la timpul trecut. Le adresez respectuos rugămintea tuturor oamenilor să vină la vot şi să voteze pe Mircea Geoană, pentru că, în cazul în care nu vor ieşi la vot, gaşca PD-L-ului are bani, are mijloacele de transport, face cadouri şi ai lor vin sigur la vot. Trebuie să votăm pentru un viitor mai bun al ţării noastre Mircea Geoană preşedinte”
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here