Liberalul Manta revine la Medserv Min, Roşca revocat după doi ani

310

Consiliul de Administraţie al Medserv Min, ce se va întruni pe 18 mai, are pe ordinea de zi şi o numire, la prima vedere, surpriză. Este vorba despre includerea în acest organism a liberalului Pantelimon Manta, politicianul revenind, teoretic, de altfel în CA, după ce se cunoştea public că a fost revocat de aici în vara anului trecut. “Numirea” lui Manta se va opera însă în aceeaşi zi cu “revocarea” din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie a liderului de sindicat de la UMC Roşiuţa, Nelu Roşca, demisionat de aici, de altfel, de la începutul lui 2013. Încadrarea lui Manta şi revocarea lui Roşca ca şi numirea şi destituirea unui alt membru al Comisiei de Cenzori, luna viitoare, este însă doar procedurală, necesară Medserv-ului pentru înregistrarea componenţei CA-ului la Registrul Comerţului.

În 2012-2013 în CA-ul Medserv Min a fost inclus, ca şi membru, sindicalistul Nelu Roşca, acţionar al unităţii. După câteva luni de activitate, Roşca a demisionat însă din funcţie, în locul acestuia fiind numit Viorel Temelescu. Numirea lui Temelescu s-a considerat a fi însă una ilegală, o declară fostul director al Medserv Min, Gheorghe Milosteanu, care susţine că urmare a datoriilor acestuia la bugetul de stat, ştiut fiind că firma soţiei a falimentat, acesta a pierdut poziţia de membru a CA-ului. Numirea lui Temelescu a creat însă probleme noilor membrii ai Consiliului de Administraţie, aceste numiri nemaiputând fi operate, de atunci, la Registrul Comerţului. Situaţia din 2013 se va clarifica însă la şedinţa de CA din 18 mai, când, se vor opera, doar procedural, revocarea lui Nelu Roşca şi numirea lui Pantelimon Manta în acest organism. “Se face doar procedura în vederea reluarii înregistrării la Registrul Comerţului a modificărilor survenite, de la an la an, în structura membrilor CA-ului”, a explicat Gheorghe Milosteanu activitatea iniţiată pe timpul mandatului său.

pantelimon_mantaManta, fără întrerupere în CA!
Din acest motiv, apare abia acum numirea în CA-ul Medserv Min a lui Pantelimon Manta. Reamintim că, Manta a primit acest loc în CA la scurt timp după ce a demisionat din funcţia de consilier judeţean PNL. Postul primit astfel de la PSD a creat polemici în PNL, Dian Popescu fiind unul dintre cei care l-a atacat vehement pe Manta pentru “cadoul” primit de la PSD. La finalul lunii iulie 2014, s-a vehiculat că Manta a pierdut însă postul, PSD stabilind că scaunul ar trebui să-i revină doctorului Gheorghe Neaţă, fost consilier PP-DD, acum PSD. De fapt, potrivit lui Milosteanu, Manta a rămas în CA ocupând locul alături de Neaţă.

roscaRoşca, suspicios în legătura cu procedura care îl vizează
Nelu Roşca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roşiuţa, a cărui revocare din funcţia de membru va fi aprobată în şedinţa CA-ului Medserv Min, din 18 mai, nu este însă prea tolerant cu procedura unităţii. Mai mult, acesta chiar nu priveşte cu ochi buni procedura pusă abia acum în practică de către conducerea Medserv Min. Acesta susţine că i se pare chiar inexplicabil de ce este revocat abia acum când el nu mai face parte din acest organism de 2-3 ani. “Nu mai reţin exact când am demisionat, ori în ianuarie 2012, ori în ianuarie 2013. Oricum am fost doar câteva luni în acest CA. Şi am plecat cu demisie. Nu mă gândeam că revocarea mea nu s-a operat. Poate am şi fost «plătit» până acum, banii aterizând în cine ştie ce buzunar. Asta deşi, eu am fost plătit cu 49 de lei pe lună.. Mai mult, dacă revocarea mea nu a fost operată când trebuia înseamnă că CA-urile viitoare nu au fost legale şi nici hotărârile lor. Oricum sunt multe semne de întrebare legat de acestă procedură”, spune suspicios Roşca.
Acesta a subliniat că ştie că nu mai este pe placul administraţiei CEO şi că nu mai deţine nici funcţia de membru în CA-ul Minprest, asta din februarie. Roşca a intrat în disgraţia lui Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, pentru declaraţiile şi acţiunile sale din timpul grevei foamei şi a semnării CCM-ului din cadrul acestei structuri. Roşca a declanşat atunci un război împotriva administraţiei CEO care îl numise atât în CA-ul Minprest, cât şi în CA-ul Medserv Min.

AGA va aproba procedurile din CA
De altfel, cele decise în şedinţa de CA din 18 mai vor fi avizate de AGA Medserv într-o şedinţă viitoare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here