Liberalul Lupulescu, noul prefect de Gorj sau rămâne Andrei

115

tavi-lupulescuÎn prima şedinţă de Guvern Ponta, ieri, pe ordinea de zi s-a aflat şi demiterea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UNPR din ţară. Nu a făcut excepţie nici judeţul Gorj deşi se vehicula că aici va fi menţinut pe funcţie Liviu Andrei şi demis doar Marcel Romanescu. Ieri, însă Ponta a tăiat în carne vie nefăcând niciun fel de excepţii pentru înalţii funcţionari publici aflaţi pe funcţii. Cel puţin iniţial. Decizia lui Ponta a luat pe nepregătite liderii USL de la Gorj care ieri la orele 17.00 nu prea ştiau cine va fi noul prefect liberal, în locul lui Liviu Andrei, ori dacă acesta a fost sau nu demis. În final, Dian Popescu, şeful PNL Gorj, a rostit numele lui Octavian Lupulescu, care era pregătit pentru această funcţia abia pentru toamnă. De aici a început însă nebunia..

Numele subprefectului nu mai era un secret, numele lui Sorin Arjoca fiind vehiculat deja de luni prin Prefectura Gorj, drept candidatul PSD. Ieri seară însă, Tavi Lupulescu, aflat la Suceava, nu era convins că ar fi fost promovat prefect de Gorj, fiindu-i teamă de o farsă. A recunoscut că a primit însă numeroase telefoane care îl anunţau despre promovare dar că nu le-a dat crezare din prima. Lupulescu a declarat, în final, însă că se bucură pentru promovare, deşi nu era convins de ea, şi pentru că ai săi colegi liberali au concluzionat că gorjenii au nevoie de el. Acesta a menţionat că se va întoarce în Gorj pentru întâlnirea de astăzi cu premierul Victor Ponta, dacă până la finalul zilei informaţia că este prefect se va adeveri totalmente.

În cărţi pentru Prefectura Gorj

Octavian Lupulescu nu a ascuns, în acest context, că este membru activ al PNL Gorj din octombrie 2011, că s-a ocupat de activitatea politică la Schela, Borăscu şi Turcineşti, localitate în care a preluat frâiele organizaţiei, după plecarea lui Dumitru Modrea la PDL. Tavi Lupulescu a susţinut, de asemenea, că nu mai este funcţionar public, deşi se vehicula că ar fi rămas astfel timp de doi ani de zile după plecarea din poliţie. Lupulescu a subliniat, în schimb, că învaţă la Colegiul Naţional de Afaceri Interne şi probabil va trebui să se înscrie la INA. Lupulescu a lucrat timp de 15 ani în SPP la Bucureşti, a fost şeful mascaţilor la IPJ Gorj, şi în prezent este preşedintele Asociaţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi Gorj.

Andrei a ripostat şi a stopat demiterea sa?!

Ieri seară însă Liviu Andrei, demis, cel puţini iniţial, în urma şedinţei de Guvern Ponta, nu ar fi acceptat cu uşurinţă schimbarea, se vehicula în rândul reprezentanţilor USL, intraţi seara într-o şedinţă tensionată. Andrei ar fi intrat în posesia documentelor care l-ar fi anunţat pe fax de schimbarea sa şi ar fi cerut explicaţii liderilor USL Gorj. În final, aceştia au anunţat oficial că schimbarea de la Prefectura Gorj nu s-ar mai fi produs, judeţul nostru fiind, zice-se singurul din ţară unde prefectul şi subprefectul nu a mai fost demis. Numeroase discuţii în contradictoriu au urmat schimbarea şi, în final, neschimbarea echipei Andrei-Romanescu de la Prefectura Gorj, aşteptându-se actul oficial, adică publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii legate de Gorj. Până la închiderea ediţiei nu se ştia sigur dacă Gorjul are sau nu prefect şi subprefect în persoana lui Lupulescu şi Arjoca sau nu. Premierul Victor Ponta care se va afla în această dimineaţă la Gorj va fi singurul care va lămuri situaţia.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here