Liberalul Iovan, dat afară de CL din AGA DP Motru

2736

În urma cu o lună de zile, actualul director în minerit Sorin Iovan, consilier local la Motru, a fost numit în AGA Direcției Publice Motru la solicitarea membrului din Directoratul CEO, Gigel Jianu. Scopul a fost unul singur: acela de a-l numi în continuare director general al DP Motru, pe Dan Matei, căruia îi expirase mandatul.

Cu toate că Iovan a dat asigurări, o dată cu numirea, salariaților Direcției Publice că totul va fi bine iar lucrurile se vor îndrepta, lucrurile în societate s-au agravat, iar  liberalii Iovan&Matei și alți membri din CA au continuat marele dezastru aici, prin modul lor de a conduce. Acum, DP Motru are mari datorii la furnizori, la bugetul de stat și pierderi de ordinul miliardelor, liberalii neezitând că, într-o lună de zile, să facă zeci de angajări, inclusiv personal TESA în cadrul societății. Asta, în loc să ia în calcul o reorganizare prin relocarea personalului de la un sector la altul.

Ca și cum problemele nu ar fi fost destul de mari, Iovan a acceptat și a numit un CA format din cinci membri, remunerați regește, dar și trei cenzori, plătiți la fel, care, l-au numit director interimar tot pe fostul director care a provocat un dezastru financiar la DP, adică pe Dan Matei. Liberalul este platit cu 10.000 de lei pe lună și are telefon, șofer și mașină de serviciu la scară, asta pentru că tot timpul îl petrece la instanțe și la organe de cercetare unde reclamă tot ce mișcă în oraș.

Cetățenii sunt nemulțumiți zilnic de DP Motru, de câinii care nu sunt adunați de pe străzi, în timp ce angajații Direcției sunt nemulțumiți că nu și-au primit drepturi salariale. Echipa PNL, instalată de peste un an de zile la DP Motru, este acuzată, de asemenea, că își rezolvă doar interesele personale și de grup, în detrimentul cetățenilor.

De altfel, astăzi, echipa care se ocupa de înfrumusețarea orașului număra doar patru membrii, dintr-un total de aproximativ 20, restul fiind în concedii medicale, de odihnă sau trimiși la audieri. Toate aceste aspecte nu fac decât să creeze un prejudiciu societății care a ajuns la limita existenței și la un pas de faliment.

O parte a aleșilor locali, sătui de acest management defectuos, au luat azi decizia să înlocuiască reprezentantul AGA al DP Motru, pe Sorin Iovan apropiatul lui Gigel Jianu, care nu a reușit să demonstreze că are un cuvânt de spus în față șefilor de partid.  Săptămâna viitoare, după o amplă analiză, vor fi schimbați și membrii Consiliului de Administrație, cenzorii și directorul general al acestei societăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here