Liberalul Chiriţescu se vrea rector al UCB

86

Pagina 5Profesorul universitar Dorel Chiriţescu şi-a anunţat oficial candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat şi colegii şi susţinătorii săi: Pantelimon Manta şi Onisifor Olaru.

Dorel Chiriţescu a organizat o conferinţă de presă, joi 15 decembrie 2011, cu ocazia căreia şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Acestuia i-au fost alături doi colegi, care îl susţin: Pantelimon Manta şi Onisifor Olaru „Singurul obiectiv al nostru de astăzi este de a spune câteva cuvinte, de a sublinia câteva lucruri legate de procesul electoral din Universitatea „Constantin Brâncuşi”. Anunţ cu această ocazie candidatura mea pentru funcţia de rector şi le mulţumesc colegilor mei, celor doi care sunt de faţă şi tuturor celor din universitate care în toată această perioadă şi în perioada anterioară m-au încurajat şi care m-au susţinut şi mă vor susţine în continuare pentru această funcţie. Acest gest al meu nu-l iau ca pe un gest de eroism, deşi în contextul creat nu de către noi, pare a fi, din păcate, în lumea anormală în care trăim, un gest de eroism”, a declarat Dorel Chiriţescu.

Chiriţescu: „Este un gest de normalitate”

Picture 005Despre actul său, Chiriţescu spune că „este un gest de normalitate, este un gest prin care eu şi colegii mei din universitate ne aşezăm în litera şi în cadrul legii şi într-un cadru academic normal, al unei universităţi normale”. În ceea ce priveşte programul de management pe care trebuie să-l realizeze, Dorel Chiriţescu a precizat că acesta va fi prezentat la momentul oportun. „Nu am deocamdată un program managerial, dar sunt câteva lucruri din acest program managerial pe care îl gândesc şi pe care vi-l voi pune la dispoziţie în luna ianuarie. Universitatea „Constantin Brâncuşi” este o instituţie de învăţământ superior de stat acreditată, care consider eu că în acest moment poate fi relansată. Este momentul unei noi echipe. Este momentul unor oameni care să aducă ceva nou din punct de vedere al managementului universităţii. Este momentul continuării eforturilor pentru dezvoltarea bazei materiale, pentru a finaliza ceea ce s-a întâmplat în Complexul Debarcader, pentru a finaliza ceea ce s-a început în dotarea cu laboratoare, pentru a reveni la o structură organizatorică elastică, pentru a reînfiinţa facultăţi desfiinţate cum este cazul Facultăţii de Drept şi pentru a gândi procese noi, care să fie adaptate cerinţelor de învăţământ superior pentru etapa pe care o parcurgem”, a explicat Dorel Chiriţescu.

Manta: „sper într-o viaţă universitară în normalitate”

Profesorul universitar Pantelimon Manta a declarat, în cadrul conferinţei de presă de joi, că îl susţine pe Dorel Chiriţescu şi că îşi doreşte o viaţă universitară în normalitate. „Sper într-o viaţă universitară în normalitate. Colegii mei Dorel Chiriţescu şi Onisifor Olaru au fost printre cei mai buni prorectori şi au fost îndepărtaţi pentru că există mentalitatea „cine nu-i cu mine este împotriva mea”. (…) Este necesar să ne unim. Dincolo de discordiile politice sunt convins că un rector poate să valorifice toate energiile pentru ca universitatea să reziste”, a mărturisit Manta. Atât Pantelimon Manta, cât şi Onisifor Olaru consideră că la nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este nevoie de o schimbare. De aceea, cei doi îl susţin pe Dorel Chiriţescu în cursa pentru funcţia de rector şi cred în şansele lui.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here